Σχέδιο νόμου για τις άδειες στο Δημόσιο και τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

2722ACCD9F441FE915DD5F1ACCFF08E4.jpg

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που ρυθμίζει θέματα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ και αδειών στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με το υπουργείο, με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ρυθμίζονται σειρά θεμάτων που σχετίζονται με τις άδειες και τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ από το 2008 και που εντάσσονται στο πλαίσιο ευρύτερων αλλαγών που προωθεί ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, «για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του δημόσιου τομέα, ενώ παράλληλα αποκαθίστανται αδικίες απέναντι σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών».

Όσον αφορά τις άδειες, καταργείται η άδεια έξι ημερών τον χρόνο για τους υπαλλήλους που κάνουν χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, περικόπτονται οι αναρρωτικές και εκπαιδευτικές άδειες, ενώ παρέχονται πρόσθετες διευκολύνσεις στους γονείς δημόσιους υπαλλήλους.

Επίσης, με το νομοσχέδιο δίνεται λύση σε μία πολυετή εκκρεμότητα η οποία αφορούσε τους επιτυχόντες των προκηρύξεων 8Κ και 9Κ/2008 του ΑΣΕΠ, για την πρόσληψή τους στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στο υπουργείο Εργασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.