Συρρίκνωση δανείων προς τον ιδιωτικό τομέα κατά 3,9%

pic-0-norm.jpg

Πτώση αν και με οριακή επιβράδυνση σημείωσαν, τον Αύγουστο, οι χορηγήσεις δανείων προς τον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Εξαιτίας της κρίσης έχει περιοριστεί η ζήτηση, αλλά και η προσφορά για δάνεια με αποτέλεσμα οι χορηγήσεις να συρρικνωθούν κατά 3,9% τον Αύγουστο έναντι υποχώρησης 4,0% τον Ιούλιο.

Η καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 823 εκατ. ευρώ (Αύγουστος 2012: αρνητική καθαρή ροή 1.046 εκατ. ευρώ).

Η τραπεζική χρηματοδότηση προς τις επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 4,5% μετά από πτώση 4,6% ένα μήνα νωρίτερα. Η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, τον Αύγουστο του 2013, ήταν αρνητική κατά 534 εκατ. ευρώ (Αύγουστος 2012: αρνητική καθαρή ροή 657 εκατ. ευρώ)

Τα δάνεια προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα υποχώρησαν με ρυθμό 3,6% έναντι συρρίκνωσης 3,7% ένα μήνα νωρίτερα. Η καθαρή ροή χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα, ήταν αρνητική κατά 240 εκατ. ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.