ΣΥΡΙΖΑ: O κ. Δένδιας επαναλαμβάνει τη θεωρία των δυο άκρων

DE3DB1FD9F16EDBF025F975B4400DD3B.jpg

Αιχμηρό είναι το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, στην οποία μεταξύ άλλων ο υπουργός καλεί την αξιωματική αντιπολίτευση να απομoνώσει τους ακραίους από το εσωτερικό της, ενώ με αφορμή τις παρακολουθήσεις του καταλόγισε πως «μπαίνει σε στενή δημοσκοπική λογική και νομίζει ότι θα έχει εκλογικά οφέλη».

«Πιστός στην επικίνδυνη γραμμή που έχει χαράξει ο κ. Σαμαράς, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη υποκριτικά αρνείται τις κυβερνητικές ευθύνες για τη δράση της Χρυσής Αυγής, ενώ επαναλαμβάνει-έστω και με πιο χαμηλούς τόνους από τον πρωθυπουργό- την προσφιλή στην ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ θεωρία των δυο άκρων», αναφέρεται στο σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Στη συνέχεια προστίθεται πως «αντί να προβεί σε αυτοκριτική για το ότι ο ίδιος υποσχόταν μηνύσεις σε ξένες εφημερίδες για τις αποκαλύψεις τους, την ίδια στιγμή που άφηνε την Χρυσή Αυγή να αλωνίζει ελεύθερα κλείνοντας τα μάτια στις δεκάδες καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και διεθνών οργανισμών, φτάνει στο σημείο να κατηγορήσει τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν έδρασε στη θέση του. Δεν γνωρίζουμε αν ο υπουργός είχε την απαίτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ να συλλάβει κιόλας τους δράστες των 32 υποθέσεων που γέμιζαν τα συρτάρια του, εμείς απλώς οφείλουμε να του υπενθυμίσουμε τ? ?ς αλλεπάλληλες ερωτήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τις οποίες ο ίδιος σφύριζε αδιάφορα».

Ακόμη, η Κουμοπυνδούρου καλεί τον κ. Δένδια να καταδικάσει «τις δηλώσεις στελεχών του κόμματός του που φλέρταραν με την ιδέα μιας πιθανής συγκυβέρνησης με το εγκληματικό αυτό μόρφωμα και να απομονώσει έστω και εκ των υστέρων τα άκρα που βρίσκονται εντός της ΝΔ. Γιατί η λάσπη και η σπέκουλα απέναντι στην Αριστερά και τους κοινωνικούς αγώνες έχουν όρια. Και ο λαός μας δεν έχει επιλεκτική μνήμη όπως ο κ. Δένδιας και γνωρίζει πολύ καλά ποιοι έχουν κάνει σημαία της πολιτικής τους την ακραία πόλωση και τον διχασμό».

Αυτό που γίνεται κάθε μέρα και πιο ξεκάθαρο είναι ότι η απέλπιδα προσπάθειά τους να κρύψουν τις εγκληματικές τους ευθύνες τόσο για την άνοδο της ναζιστικής βίας, όσο και για την πορεία της χώρας πέφτει στο κενό. Η δε  απομόνωσή τους από την κοινωνία όχι μόνο δεν μικραίνει με τη στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γίνεται πλέον τεράστια», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.