ΣΥΡΙΖΑ: Ο νέος φόρος ακινήτων ευνοεί τους έχοντες

A17F8B38F6ADDECB6882938EEB802A5B.jpg

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν οι πληροφορίες για τον σχεδιαζόμενο από τρόικα και κυβέρνηση Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, καθώς η Κουμουνδούρου θεωρεί ότι «η κυβέρνηση είναι έτοιμη να επιβάλλει ένα σύστημα φορολόγησης το οποίο πλήττει ακόμη περισσότερο την μικρής και μεσαίας αξίας ακίνητη περιουσία και ταυτόχρονα ευνοεί σε σημαντικό βαθμό τους ιδιοκτήτες μεγάλης αξίας ακίνητης περιουσίας».

Ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός τονίζει σε δήλωσή του ότι «η κυβέρνηση ευνοεί και πάλι τους έχοντες και κατέχοντες, αποδεικνύοντας πως κύριος στόχος της είναι η αναδιανομή του πλούτου υπέρ του κεφαλαίου και των πλουσιότερων στρωμάτων της κοινωνίας. Η υπερφορολόγηση της μικρής ακίνητης περιουσίας θα οδηγήσει στην ασφυξία τους μικροϊδιοκτήτες και τελικά στην απώλεια της ιδιοκτησίας τους». Επισημαίνει δε ότι «η κυβέρνηση χωρίς καμία αιδώ, την ώρα που το δημόσιο χρέος της χώρας εκτινάσσεται με τις πολιτικές που ακολουθεί, α ρνείται σημαντικά δημόσια έσοδα που θα προέκυπταν από ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα».

Όπως αναφέρει ο κ. Μηλιός «η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα επιτίθενται το τελευταίο διάστημα σε όλα τα μέτωπα, πλήττουν με μεγάλη ένταση τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτής της επίθεσης εντάσσεται και ο φόρος που ετοιμάζεται για την ακίνητη περιουσία».

Ο κ. Μηλιός διαμηνύει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του, χρησιμοποιώντας όποιο νόμιμο μέσο κρίνει απαραίτητο, για να μην περάσει ένα ακόμη ταξικό χαράτσι που ευνοεί τον μεγάλο πλούτο. Επίσης δεσμευόμαστε ότι αν η κυβέρνηση κατορθώσει να νομοθετήσει αυτή την αντικοινωνική φορολογία, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα την καταργήσει. Με το δικό μας φορολογικό σύστημα θα ανασάνει η πλειοψηφία που σήμερα ασφυκτιά και, σύμφωνα με τη συνταγματική επιταγή, τα φορολογικά βάρη θα κατανεμηθούν σύμφωνα με τη φοροδοτική ικανότητα του καθένα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.