ΣΥΡΙΖΑ: Να διαλυθούν οι ναζιστικοί θύλακες στην αστυνομία

syriza.jpg

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για τη σύλληψη του πρώην διοικητή του ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα, η οποία όπως αναφέρει «αναδεικνύει τις κυβερνητικές ευθύνες για τη αποθράσυνση της ΧΑ».

Στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει συγκεκριμένα:

«Η σημερινή σύλληψη του πρώην διοικητή του ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα αναδεικνύει τις τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες για την αποθράσυνση της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας. Ο αστυνομικός υποδιευθυντής κατηγορείται ότι από τη μια μεριά παρέπεμπε στη Χρυσή Αυγή πολίτες που προσέφευγαν στο ΑΤ, και, από την άλλη συγκάλυπτε υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονταν Χρυσαυγίτες. Τίποτα διαφορετικό δηλαδή απ’ όσα κατήγγελλαν οι αντιρατσιστικές οργανώσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακριβώς ένα χρόνο πριν, τον Οκτώβριο του ’12, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς είχε υπο βάλει στον κ. Δένδια σχετική ερώτηση, για να εισπράξει από τον κ. Δένδια ότι δεν υπάρχει θέμα ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα. Ενώ λοιπόν, η κυβέρνηση, και προσωπικά ο κ. Δένδιας, είχαν γνώση της κατάστασης, δεν έπραξαν τίποτα για να σπάσει το ναζιστικό απόστημα στην αστυνομία. Γι’ αυτήν την εσκεμμένη αδράνεια τους είναι πολιτικά έκθετοι.

Η δικαστική έρευνα πρέπει να φτάσει ως το τέλος, οι ναζιστικοί θύλακες σε συγκεκριμένα αστυνομικά τμήματα και υπηρεσίες πρέπει να διαλυθούν τώρα. Άμεση ανάγκη ο εκδημοκρατισμός των σωμάτων ασφαλείας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.