ΣΥΡΙΖΑ: Θεσμικά τερτίπια από τον υπουργό Παιδείας

2F22366F2C690628CC26C7B0C8F70C97.jpg

  Για «θεσμικά τερτίπια» κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, η ΕΕΚΕ Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με “θεσμικά τερτίπια” ο υπουργός Παιδείας επιχειρεί να συγχωνεύσει ακόμα περισσότερες σχολικές μονάδες και να βαφτίσει “υπεράριθμους” κι άλλους εκπαιδευτικούς», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «για πολλοστή φορά ο Υπουργός Παιδείας επιχειρεί να αιφνιδιάσει την εκπαιδευτική κοινότητα, μεθοδεύοντας την αύξηση των μαθητών ανά τάξη, μετά από την άτακτή υποχώρησή του για το ίδιο θέμα, πριν από μερικές ημέρες στην Βουλή».

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι «την τελευταία ημέρα της συζήτησης του νομοσχεδίου για το λύκειο, αργά το βράδυ ο Υπουργός Παιδείας κατέθεσε περίπου 50 “νομοτεχνικές βελτιώσεις”, μία από τις οποίες αφορούσε την αύξηση των μαθητών ανά τάξη. Η κατακραυγή που προκάλεσε αυτή του η πράξη και η θεσμική πίεση που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ τον οδήγησαν στο να αποσύρει τελικά αυτή την διάταξη».

«Πριν από μερικά εικοσιτετράωρα εντούτοις, αγνοώντας την προηγούμενη κοινοβουλευτική διαδικασία η οποία οδήγησε στην απόσυρση της διάταξης, το Υπουργείο αιφνιδίασε εκ νέου καταθέτοντας αυτή την φορά Υπουργική Απόφαση με την οποία αυξάνει στους 30 τους μαθητές ανά τάξη. Το Υπουργείο Παιδείας δείχνει για άλλη μια φορά ξεκάθαρα την μνημονιακή του εμμονή, λαμβάνοντας αποφάσεις εν κρυπτώ μέσα στην νύχτα, ενώ την ίδια στιγμή, στις αντιστάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας επιχειρεί να απαντήσει με εισαγγελείς και επιστρατεύσεις», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να μάχεται ενάντια σε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις και δηλώνει ξεκάθαρα ότι στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που σχεδιάζει σε συνεχή διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα, ο αριθμός των μαθητών ανά εκπαιδευτικό σταδιακά θα μειωθεί στα επίπεδα που απαιτεί η εκπαιδευτική διαδικασία και επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.