ΣΥΡΙΖΑ για Χρυσή Αυγή: Θέλει συνολική πολιτική λύση, ρίχνει ευθύνες στην κυβέρνηση

36D9E1A403FB1FDCED09CD3E55317860.jpg

Για σκληρή πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση γύρω από το θέμα, που άνοιξε πλέον με την Χρυσή Αυγή προετοιμάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βλέπει σκοπιμότητες από μέρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και προσπάθεια εφαρμογής στην πράξη από μέρους τους της θεωρίας των δύο άκρων.

Η Κουμουνδούρου εκτιμά ότι με αιχμή την υπόθεση αυτή θα ασκηθεί πολιτική και επικοινωνιακή πίεση στον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να αποδεχθεί επικίνδυνα τετελεσμένα για τη λειτουργία των θεσμών και τη δημοκρατική συμπεριφορά της πολιτείας. Η πρώτη πράξη αυτής της επιχείρησης εκδηλώθηκε με την τροπολογία για την αναστολή της κρατικής επιχορήγησης, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ είδε αμφιλεγόμενες γενικεύσεις και όχι συγκεκριμενοποίηση του προβλήματος στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής – γι’ αυτό και την καταψήφισε. Η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει πολιτική λύση πακέτο για τ ην Χρυσή Αυγή, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ξεχωριστή περίπτωση, αφού πρόκειται για νεοναζιστική, εγκληματική οργάνωση και δεν μπορεί να συσχετιστεί με δράσεις άλλων κομμάτων. Απορρίπτει κάθε είδους αποσπασματική πρωτοβουλία, θεωρώντας ότι η «σαλαμοποίηση» του προβλήματος και η επιλεκτική παρέμβαση από μέρους της κυβέρνησης κρύβει σκοπιμότητες. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, έτσι ώστε να υπάρξει συνολική συζήτηση του θέματος στην Ολομέλεια της Βουλής και να εφαρμοστούν μέτρα σε όλα τα επίπεδα: Για την κρατική χρηματοδ? ?τηση της Χρυσής Αυγής, για τους μισθούς και τα προνόμια των βουλευτών της, που βρίσκονται υπόδικοι ή και προφυλακισμένοι, για την αντιμετώπιση της απειλής ότι θα προκαλέσει συνεχείς αναπληρωματικές εκλογές εκμεταλλευόμενη συνταγματικές διατάξεις κλπ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί αδιανόητο ότι την ώρα που το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο προγραμματίζει να συζητήσει το θέμα του ακροδεξιού εξτρεμισμού, διαχωρίζοντας το πρόβλημα αυτό από οποιοδήποτε άλλο, στην Ελλάδα να μην συγκαλείται η Ολομέλεια της Βουλής. Ορισμένοι επισημαίνουν μάλιστα ότι ακόμη και ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη όπως το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν στη Γαλλία, διαχωρίζουν τη θέση τους από τη Χρυσή Αυγή, ενώ στην Ελλάδα η κυβέρνηση προσπαθεί να τσουβαλιάσει με τη νεοναζιστική οργάνωση και άλλους πολιτικούς αντιπάλους της.

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να επιρρίπτει με κάθε ευκαιρία βαρύτατες πολιτικές ευθύνες στην κυβέρνηση για κρίσιμους χειρισμούς στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής: Πρώτον, γιατί άφησε να γιγαντωθεί και αποθρασυνθεί η Χρυσή Αυγή, φτάνοντας μέχρι και στο φόνο του Παύλου Φύσσα και μετά ανέλαβε πρωτοβουλίες για να παρέμβει αποφασιστικά η δικαιοσύνη και να διαλυθούν οι φύλακες της οργάνωσης στην αστυνομία. Και μάλιστα αδιαφορούσε για τις καταγγελίες και τις ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, την ώρα που οι φάκελοι για εγκληματικές δράσεις της Χρυσής ? ?υγής πολλαπλασιάζονταν στο γραφείο του αρμόδιου υπουργού Δένδια. Δεύτερον, γιατί έστησε ένα επικοινωνιακό σόου με τις συλλήψεις, χωρίς να υπάρχει νομική και άλλη προετοιμασία, με αποτέλεσμα να μην προφυλακιστούν σημαντικά στελέχη της Χρυσής Αυγής όπως οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος. Και τρίτον, γιατί επιμένει στην επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων, αρνούμενη να απομονώσει πολιτικά πλήρως τη Χρυσή Αυγή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.