Συνεργασία Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλου με τον καλλιτεχνικό Δ/ντη Δ. Σπύρου για τη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Ολυμπίας

IMG_2012 Η διοργάνωση του 17ου Φεστιβάλ Ολυμπίας και της 14ης Camera Zizanio ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν την Παρασκευή ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και πρόεδρος του Φεστιβάλ Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Δημήτρης Σπύρου. Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο διευθυντής της αρμόδιας υπηρεσίας της Π.Ε. Ηλείας Τάκης Λιαρόπουλος και ο οργανωτικός υπεύθυνος του Φεστιβάλ Χρήστος Κωνσταντόπουλος, συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα σχετικά με τις φετινές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, που θα γίνουν επί δυο εβδομάδες, από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου, στον Πύργο και άλλες πόλεις του νομού Ηλείας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δημήτρης Σπύρου έδωσε μια πρώτη εικόνα για το πρόγραμμα του 17ου Φεστιβάλ και της 14ης Camera Zizanio καθώς και για τις παράλληλες εκδηλώσεις και ανέφερε ότι αναμένεται στον Πύργο η άφιξη πολλών αντιπροσωπειών από την Ευρώπη και την Ελλάδα και πλήθους καλλιτεχνών, εκπαιδευτικών, θεσμικών εκπροσώπων από το χώρο του παιδικού και νεανικού κινηματογράφου και της κινηματογραφικής εκπαίδευσης και πολλών νέων δημιουργών που θα παρουσιάσουν τις ταινίες τους ή θα συμμετάσχουν στα κινηματογραφικά εργαστήρια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος του Φεστιβάλ Γιώργος Γεωργιόπουλος ανέφερε ότι η Περιφέρεια και οι υπηρεσίες της προβαίνουν ήδη σε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για την απρόσκοπτη διοργάνωση του Φεστιβάλ και πρόσθεσε ότι ο θεσμός βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και έχει την αμέριστη υποστήριξή της τόσο για την επιτυχία των φετινών εκδηλώσεων, όσο και για την μελλοντική του πορεία.

 

Τι θα γίνει φέτος

Στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους (Πύργος, 29 Νοεμβρίου-6 Δεκεμβρίου) συμμετέχουν περί τις 60 ταινίες από την Ευρώπη και άλλες χώρες, όλες πρόσφατης παραγωγής (2013-2014).

Στα διαγωνιστικά προγράμματα της 14ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio (Πύργος, 29 Νοεμβρίου-6 Δεκεμβρίου), προβάλλονται περί τις 300 ταινίες παιδιών και εφήβων από την Ευρώπη, ενώ στο Διεθνές Πανόραμα (πληροφοριακό τμήμα), προβάλλονται περί τις 50 ταινίες από άλλες χώρες.

Στα παράλληλα προγράμματα (Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Γαστούνη, Λεχαινά και άλλες πόλεις της Ηλείας, της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας, 29 Νοεμβρίου-12 Δεκεμβρίου) προβάλλονται περί τις 30 ταινίες μεγάλου μήκους. Επίσης στο πλήθος των παράλληλων εκδηλώσεων περιλαμβάνονται: Κινηματογραφικά εργαστήρια σκηνοθεσίας, ντοκιμαντέρ, μοντάζ, φωτισμού, animation, 3D animation και κινηματογραφικής ανάλυσης, Master classes, κινηματογραφικά αφιερώματα, ειδικές προβολές, μουσικές παραστάσεις, λογοτεχνικές εκδηλώσεις, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα, παραστάσεις & εργαστήρια για μικρά παιδιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.