Συνελήφθη ο «Τσιγγάνος» που εξαπατούσε ιερείς…..

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ένας 35χρονος «Τσιγγάνος» από την Αμαλιάδα, ο φερόμενος «εγκέφαλος» της σπείρας που εξαπατούσε ιερείς σε όλη την Ελλάδα μη εξαιρουμένηςτης Ηλείας. Ο 35χρονος συνελήφθη στην περιοχή της Χαλκίδας και σε βάρος του σύμφωνα με πληροφορίες έχουν σχηματιστεί δεκάδες δικογραφίες σε Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας.

Μετά από έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, σε συνεργασία με την αντίστοιχη υπηρεσία της Φλώρινας, εξαρθρώθηκε η σπείρα και συνελήφθησαν τρία μέλη της ηλικίας 23, 35 και 46 ετών, που σύμφωνα με τη δικογραφία είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που συστηματικά διέπραττε απάτες σε βάρος ιερέων σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ οι συνεργοί που είχαν σε κάθε περιοχή δεν έχουν εντοπιστεί.

Ο 46χρονος, ο 35χρονος και ο 23χρονος εντόπιζαν ιερείς σε όλη την επικράτεια και επικοινωνούσαν τηλεφωνικά μαζί τους. Κατά την επικοινωνία, οι δράστες προφασίζονταν ότι ήταν οι ίδιοι ιερείς, που εκπροσωπούσαν Εκκλησιαστικούς ασφαλιστικούς φορείς ή ανταποκριτές του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλειας Δημοσίων Υπαλλήλων.

Παραθέτοντας ψευδή στοιχεία, έπειθαν τους ιερείς να καταθέτουν σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς διάφορα χρηματικά ποσά, για τη διευθέτηση υποτιθέμενων οικονομικών και ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων τους. Το συνολικό ποσό που καταχράστηκαν ανήλθε στις 9.130 ευρώ.

Σε βάρος του 35χρονου δράστη, ο οποίος φέρεται να κατέχει αρχηγικό ρόλο, έχουν σχηματισθεί παρόμοιες δικογραφίες εξαπάτησης ιερέων σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία βιβλιάρια τραπεζών, μία κάρτα αναλήψεων μετρητών τραπέζης, ένα κινητό τηλέφωνο καθώς και 4.730 ευρώ.

Επίσης πραγματοποιήθηκε έρευνα, με την παρουσία Εισαγγελέα, σε δωμάτιο ξενοδοχείου που διέμενε ο 35χρονος στη Χαλκίδα, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε βιβλίο με διευθύνσεις και τηλέφωνα επικοινωνίας όλων των ενοριών της Ελλάδας ανά Μητρόπολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.