Συνεδρίασε το Δ.Σ. Ανδραβίδας-Κυλλήνης

symvoulio-1_1 Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η συνεδρίαση του Δ.Σ. Ανδραβίδας-Κυλλήνης, δίνοντας λύσεις στα υπάρχοντα προβλήματα του δήμου όσον αφορά, το αεροδρόμιο, τον Βιολογικό Βάρδας και τις Αλυκές, για τις οποίες σας έχουμε ήδη ενημερώσει με σχετικό ρεπορτάζ.

Αρχικά, όσον αφορά τον Βιολογικό Καθαρισμό Βάρδας, ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα» κ. Πάνος Δημητρόπουλος τόνισε τα εξής: «Εδώ που φθάσαμε καλούμαστε να τρέξουμε πίσω από τα γεγονότα και την πραγματικότητα. Οι παρατάξεις της μειοψηφίας που φέραμε το θέμα σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο προτείνουμε:

  • Άμεση παράσταση του κ. Δημάρχου κατ΄αρχήν, άμεση ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για το αποτέλεσμα, θετικό ή αρνητικό.
  • Διαπαραταξιακή ενεργοποίηση και κινητοποίηση προς όλες τις κατευθύνσεις εάν ο κ. Δήμαρχος αντιμετωπίσει δυσκολίες στην επίλυσή του.
  • Να συγκληθεί σύσκεψη των κατοίκων της Βουπρασίας και να συνεδριάσει εκεί το Δημοτικό Συμβούλιο, να κληθούν οι εμπλεκόμενοι φορείς της πολιτείας και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να δεσμευθούν δημόσια για τη λύση του προβλήματος γιατί δεν πετάμε έτσι για πλάκα 7 εκατομμύρια ευρώ.
  • Να αναδειχθούν και οι ευθύνες όλων ενώπιον της κοινωνίας και να απαντηθούν γιατί φτάσαμε ως εδώ.  

 

Η Πολιτεία να απαντήσει στο δίλημμα ή θα έχουμε εγκατάσταση βιολογικού ή θα έχουμε εγκατάσταση «Έμπολα», ή του ιού του Δυτικού Νείλου ή ότι άλλο κυκλοφορεί σε αυτό το είδος».

Για το θέμα του Αεροδρομίου Ανδραβίδας, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Νεόφυτος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι: «Δεν ζητάμε καινούργιο αεροδρόμιο. Επί του υφιστάμενου μπορεί να λειτουργήσει και Επιβατική – Εμπορική δραστηριότητα ακόμα και με χαμηλό κόστος κάτω των 20 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν λειτουργούμε ανταγωνιστικά με τους Αχαιούς. Μπορεί να λειτουργήσει ως δημόσιο ή ακόμα με τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια θα μπορούσε να λειτουργήσει μέσω μιας Α.Ε.

…Προτείνουμε, με οικοδεσπότη τον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης να πραγματοποιηθεί σύσκεψη των φορέων με τη συμμετοχή και των 7 δήμων της Ηλείας, της Περιφέρειας, των Εμπορικών Συλλόγων, του Επιμελητήριου, των εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων,  των βουλευτών και πολιτευτών, των εκπροσώπων των κομμάτων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.