Συνέντευξη τύπου Χαράλαμπου Καφύρα…..

Σας κάλεσα εδώ σήμερα γιατί έχουμε κάποιες θετικές εξελίξεις που αφορούν το Λιμάνι του Κατακόλου.
Εκτός από τις δύο προηγούμενες αποφάσεις που σας είχαμε ενημερώσει, που αφορούν:
1. Την ολοκλήρωση των μελετών λιμενικών – περιβαλλοντικών – γεωτεχνικών στον λιμένα Κατακόλου, βάση του νέου Προγραμματικού Σχεδίου (Master Plan), που με βάση πρόταση προς την Οικονομική Επιτροπή της ΠΔΕ θα εγκριθούν ο φάκελος του έργου, τα τεύχη δημοπράτησης και η δημοπράτηση μελέτης, οικονομικού ύψους 425.000€, εκ των οποίων τα 335.000€ τα χρηματοδοτεί η ΠΔΕ και τα 100.000€ περίπου τα χρηματοδοτεί ο Δήμος Πύργου και το Λιμενικό Ταμείο.
2. Τς συμπληρωματικές μελέτες για την ωρίμανση του έργου «Κατασκευή Οδού Λαστέικα – Παράκαμψη Άγιου Ιωάννη – Κατάκολο», προϋπολογισμού 330.000€ περίπου, που με βάση πρόταση προς την Οικονομική Επιτροπή της ΠΔΕ θα εγκριθούν ο φάκελος του έργου, τα τεύχη δημοπράτησης και η δημοπράτηση μελέτης.
Προτείνουμε προς την Επιτροπή Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Πολιτικής του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΔΕ, την έγκριση υποβολής της πρότασης στο επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ στον Άξονα Προτεραιότητας «Υποδομές και Υπηρεσίες προσπελασιμότητας ΔΕ» του έργου : «Κατασκευή Οδού Λαστέικα – Παράκαμψη Άγιου Ιωάννη – Κατάκολο».
Ο οδικός άξονας είναι 3,3χλμ και έχει προϋπολογισμό 11.000.000€. Ουσιαστικά συνδέει το Κατάκολο με την Εθνική Οδό, διευκολύνει απεριόριστα την κίνηση των οχημάτων και συντομεύει πάρα πολύ τη διαδρομή και βεβαίιως βοηθάει στη γενικότερη αναβάθμιση του Λιμένος Κατακόλου.
Υπενθυμίζω ότι και το Λιμάνι Κατακόλου βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι πολύ κοντά στη δημοπράτηση το έργο «Ανάπλαση του χερσαίου χώρου» από τον ΕΟΤ, που πιστεύω το αργότερο μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους θα δημοπρατηθεί.
Επίσης, ως γνωστόν στις 28-11-11, περνάει από την ΕΣΑΛ η τελική έγκριση του Νέου Προγραμματικού Σχεδίου του Λιμένος Κατακόλου (Master Plan), που ουσιαστικά θα απελευθερώσει και θα διευκολύνει τις δυνατότητες για την δημοπράτηση και άλλων έργων.
Είμαστε πολύ κοντά επίσης να ωριμάσουμε το έργο «Βελτίωση των λιμενικών υποδομών στο Λιμάνι Κατακόλου» (επέκταση προσήνεμου μώλου – κατασκευή νησίδας στην κεντρική προβλήτα – προέκταση χερσαίου χώρου μπροστά από τα καταστήματα κ.λ.π).
Για το συγκεκριμένο έργο που σας ανέφερα «Κατασκευή Οδού Λαστέικα – Παράκαμψη Άγιου Ιωάννη – Κατάκολο», μετά την διαδικασία ανάθεσης της μελέτης που προανέφερα, ύψους 330.000€ περίπου, μπορεί σε διάστημα ενός μηνός να γίνει επικαιροποίηση – ανασύνταξη του κτηματολογίου και πράξεων αναλογισμού και να προχωρήσει η διαδικασία των απαλλοτριώσεων, έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης ωριμότητα έργου για δημοπράτηση εντός του 2012.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.