Συνέντευξη του υποψηφίου βουλευτή στην Β’ Αθήνας με τη Ν.Δ.

Άδωνις: Ο Καμμένος υποκρίνεται τον Δημοκράτη του διαδικτύου

Επίθεση τον Πάνο Καμμένο εξαπολύει μέσα από το parapolitika.gr, ο πρώην υφυπουργός και υποψήφιος με τη Ν.Δ. στη Β’ Αθήνας Άδωνις Γεωργιάδης. «Δεν πρέπει να την διακινδυνεύσουμε πιστεύοντας σε δημαγωγούς που έκαναν πολιτική καριέρα μιλώντας για τα δήθεν εκατοντάδες δισεκατομμύρια cds τα οποία αποδείχθηκαν άνθρακες στο τέλος…» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Κύριε Γεωργιάδη, την προηγούμενη Κυριακή ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» δήλωσε μεταξύ των άλλων ότι λυπάται να βλέπει τη Ν.Δ., να κοιμάται στην «αγκαλιά του Άδωνι». Αλήθεια, πως σχολιάζετε την δήλωση του κινούμενου στο χώρο της «σκληρής δεξιάς» βουλευτή;

Ο κ. Πάνος Καμμένος έχει καλλιεργήσει την εικόνα του γενναίου πολιτικού που δεν φοβάται κανέναν! Ε, σας διαβεβαιώ ότι εμένα με τρέμει αρνούμενος με κάθε αστεία δικαιολογία μία δημόσια μεταξύ μας ανταλλαγή επιχειρημάτων, ώστε να αποδείξω ότι τίποτε σχεδόν απ΄ότι λέει δεν ισχύει. Λέει πχ “στάση πληρωμών εντός ευρώ”-δεν γίνεται, λέει “όχι στην παραχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας”, αλλά έχει ψηφίσει υπέρ και του Ευρωσυντάγματος και της Συνθήκης της Λισσαβόνας που παραχωρεί εθνική Κυριαρχία, λέει “όχι σε κάθε ασυλία”, αλλά ο ίδιος κάνει χρήση της βουλευτικής ασυλίας. Υποκρίνεται δε τον Δημοκράτη του διαδικτύου αλλά όποιος και προκαλώ τους αναγνώστες σας να το δοκιμάσουν τώρα, του στείλει ηλεκτρονικό μήνυμα στο facebook ή στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο και τον ρωτήσει γιατί δεν δέχεται να απαντήσει στα ερωτήματά μου, διαγράφεται αμέσως! Αυτή είναι η ελευθερία του λόγου και το πολιτικό θάρρος του κ. Καμμένου. Έχουμε λοιπόν δύο μήνες έως τις εκλογές για να πείσουμε και τον τελευταίο Νεοδημοκράτη ότι δεν πρέπει να χάσει ο Σαμαράς ούτε μία ψήφο σε αυτές τις εκλογές. Από το εύρος της νίκης της Ν.Δ. θα εξαρτηθεί η σταθερότητα της επομένης Κυβερνήσεως και άρα η δύναμή της να εφαρμόσει με επιτυχία το πρόγραμμα για να ξεφύγουμε από την κρίση. Ο Σαμαράς είναι η τελευταία μας ευκαιρία και δεν πρέπει να την διακινδυνεύσουμε πιστεύοντας σε δημαγωγούς που έκαναν πολιτική καριέρα μιλώντας για τα δήθεν εκατοντάδες δισεκατομμύρια cds τα οποία αποδείχθηκαν άνθρακες στο τέλος….

Από την ημέρα που αποφασίσατε να αποχωρήσετε από τον ΛΑ.Ο.Σ., ο κ. Καρατζαφέρης, σας έχει αποδώσει διάφορους χαρακτηρισμούς. Ούτε λίγο, ούτε πολύ σας, χαρακτηρίζει προδότη. Πως αισθάνεστε, απέναντι στην ομολογουμένως σκληρή κριτική;

Εάν μεγάλο μερίδιο της επιτυχούς ολοκληρώσεως του κουρέματος, το οφείλουμε στον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, ο οποίος ήταν και ο δημιουργός της Κυβερνήσεως Παπαδήμου. Αγωνίστηκα με τον Γιώργο Καρατζαφέρη πολλά χρόνια, ήταν ο αρχηγός μου και είναι ένας άνθρωπος που σε προσωπικό επίπεδο Τιμώ. Όμως εδώ υπήρξε μία τεράστια πολιτική διαφωνία, μου ήταν απλά αδύνατον να ακολουθήσω το Όχι. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, με διάφορες ατυχείς του δηλώσεις πού είμαι βέβαιος ότι για τις περισσότερες έχει ήδη μετανιώσει, παρ’ολίγον να μετατρέψει μία πολιτική σε μία προσωπική διαφορά! Πάντα θα τον εκτιμώ, ό,τι και να λέει, είναι ικανότατος και πατριώτης, εδώ όμως έκανε ένα κατά την γνώμη μου τεράστιο πολιτικό σφάλμα!

Υπάρχει ενδεχόμενο ο αδερφός σας, να συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια του ΛΑ.Ο.Σ.;

Εάν ήθελε να κατέβει στις εκλογές, θα ήμουν ο τελευταίος που θα τον εμπόδιζα. Είναι έντιμος, ακέραιος και εργατικός. Εξ’όσων γνωρίζω όμως η πολιτική δεν είναι στα άμεσα σχέδιά του, παρά την τιμητική πρόταση που του έκανε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Σε κάθε περίπτωση είμαστε και θα είμαστε αγαπημένοι.

Τι μεσολάβησε από την περίοδο που ασκούσατε έντονη κριτική στη Ν.Δ., και τα στελέχη της, μέχρι την ώρα που αποφασίσατε την συμπόρευση με τον Αντώνη Σαμαρά; Δεν φοβάστε ότι θα κατηγορηθείτε για πολιτικό καιροσκοπισμό;

Πολιτικό Καιροσκοπισμό δείχνω εγώ πού σε μία εβδομάδα παραιτήθηκα από όλες μου τις καρέκλες; μπορούσα μετά το ΝΑΙ να επιδιώξω να μείνω Υφυπουργός και είπα όχι. Μου ζητήθηκε η έδρα μου και την παρέδωσα -μόνος μου από τόσους διαγραφέντες εκείνη την ημέρα- πέταξα μία σίγουρη πολιτική σταδιοδρομία στον ΛΑΟΣ. Ακολούθησα με κόστος την συνείδησή μου! Άσκησα σφοδρή κριτική στο παρελθόν στον Αντώνη Σαμαρά για το θέμα του Μνημονίου, όμως πρώτον ο Σαμαράς είχε προβλέψει την τεράστια ύφεση, ενώ εγώ όχι και δεύτερον τώρα ο Σαμαράς με κόστος και εκείνος πήρε στους ώμους του την Ελλάδα, λέγοντας ένα πολύ δύσκολο ΝΑΙ. Η νίκη της ΝΔ είναι μονόδρομος για όποιον θέλει να διασφαλίσει την Ευρωπαϊκή πορεία της Χώρας! Εάν μετά τις εκλογές δεν υπάρχει σταθερή και αξιόπιστη Κυβέρνηση η Ελλάς θα χρεωκοπήσει. Άρα το τί θα συμβεί με μένα, είναι εντελώς δευτερεύον, εάν οι Νεοδημοκράτες με εκλέξουν έχει καλώς, εάν όχι πάλι όλα καλά, το μείζον δεν είναι τώρα το προσωπικό μου πολιτικό μέλλον, αλλά η νίκη της ΝΔ!

Αλήθεια, χωράει στη Ν.Δ., ο συνάδελφός σας, Θανάσης Πλεύρης;

Ο Θάνος είναι ένας σπάνιος πολιτικός άνδρας εξαιρετικά ώριμος για την ηλικία του. Σέβομαι τις επιλογές του, όπως σέβεται και εκείνος τις δικές μου, ελπίζω όμως κάποτε να ξανασυναντηθούν οι πολιτικοί μας δρόμοι. Κατά την γνώμη μου, φυσικά και χωράει!

Η Ευγενία, όταν έμαθε την απόφαση σας, αιφνιδιάστηκε; Τι σας συμβούλεψε;

Η Ευγενία ήξερε καλά τις απόψεις μου, και ήξερε ότι εάν ψήφιζα όχι, γνωρίζοντας πόσο κακό θα έκανα στην πατρίδα μου με αυτή την ψήφο, θα είχα διαλυθεί! Μου είπε λοιπόν να ακολουθήσω την συνείδησή μου. Εκείνη την Κυριακή της είπα, “πάω για να τα πετάξω όλα” και μου είπε “θα είμαι μαζί σου ούτως ή άλλως”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.