Συνέντευξη “Λαικής Συσπείρωσης”: Βρίσκονται στο ίδιο κρεβάτι αυτής της πολιτικής και τσακώνονται για το πάπλωμα…

Συνέντευξη τύπου έδωσε σήμερα το μεσημέρι, στο ισόγειο της Παπαχριστοπουλείου βιβλιοθήκης, στην Αμαλιάδα, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του δήμου Ηλιδας, «Λαϊκή Συσπείρωση», Άγγελος Κολόσακας.

Ο ίδιος, αναφέρθηκε στα θέματα που απασχόλησαν το δημοτικό συμβούλιο της προηγούμενης Δευτέρας, αλλά και στην λειτουργία του ιδίου του Δημοτικού Συμβουλίου, που όπως τόνισε, παρουσιάζει σημάδια διάλυσης.

Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά την μελέτη που παρουσιάστηκε για την ανάπλαση του κέντρου της Αμαλιάδας, ανέφερε πως είναι μια παρέμβαση που δεν λύνει κανένα πρόβλημα. «Θα μπορούσαν τα χρήματα που δίνονται γι αυτή την παρέμβαση να δοθούν ώστε να κατασκευαστούν για παράδειγμα τα πεζοδρόμια στην Αντωνίου Πετραλιά, από τις γραμμές του τρένου μέχρι τον κόμβο Παπακασελά. Στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει δημοτικό σχολείο, υπάρχει ιερός ναός, υπάρχει πολυκατάστημα και αρκετοί δημότες κάνουν πεζοπορία. Αντί για πεζοδρόμιο υπάρχουν μπάζα, χορτάρια, είναι χώροι αδιαμόρφωτοι, με αποτέλεσμα πολύ κόσμος να αναγκάζεται να κατέβει στο οδόστρωμα με τους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί. Είναι έργο που θα έλυνε το πρόβλημα της ασφαλούς κυκλοφορίας, όσων κυκλοφορούν εκεί, είτε πεζών είτε αυτοκινήτων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας είπε ότι, «προβλέπεται να ξηλωθεί ολόκληρη και να ανακατασκευαστεί από την αρχή η πλατεία Ηρώων. Αντί για αυτό θα μπορούσε να κατασκευαστεί η πλατεία Καραμανλού που είναι ακόμα χωμάτινη, είναι σε κατάσταση προπολεμική, η πλατεία στις εργατικές κατοικίες στην Αγία Άννα, να λυθεί το πρόβλημα των κατοίκων της οδού Δερβενακίων που πλημμυρίζουν κι έχουν κάνει κατά επανάληψη αιτήσεις στη δημοτική αρχή. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά ακόμα παραδείγματα που αφορούν τις λαϊκές συνοικίες και όχι το κέντρο. Βέβαια, πιο άμεσης προτεραιότητας από τα έργα ανάπλασης είναι για την πόλη μας έργα που αφορούν την αντισεισμική θωράκιση κύρια των σχολείων, αντιπλημμυρικής προστασίας ή της αγροτικής οδοποιίας, όπως φάνηκε στις τελευταίες πυρκαγιές. Τέτοια έργα όμως δεν είναι στις προτεραιότητες της Ε.Ε. αφού δεν τα χρηματοδοτεί, ούτε και η δημοτική αρχή διαθέτει κονδύλια ή διεκδικεί για τέτοια έργα».

Στην συνέχεια ο κ. Κολόσακας, αναφέρθηκε στην λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. « Η Λαϊκή Συσπείρωση” είχε βάλει το θέμα της λειτουργίας του καθώς και του ΔΣ του νομικού προσώπου “Ο Ηλείος”, στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Όσα έγιναν στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις δικαίωσαν όσα είχαμε πει. Ότι το ΔΣ παρουσιάζει σημάδια διάλυσης. Όχι πως τρέφουμε αυταπάτες ότι με τον συσχετισμό δύναμης που υπάρχει μέσα στο ΔΣ μπορεί να παρθούν φιλολαϊκές αποφάσεις, αλλά απλά μπορούμε ως παράταξη να καταθέτουμε την άποψή μας για να μας κρίνουν οι δημότες. Όλα αυτά που γίνονται από τις δύο μεγάλες παρατάξεις γίνονται γιατί συμφωνούν και πρέπει να δείξουν ότι διαφωνούν. Συμφωνούν στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, του κεφαλαίου. Βρίσκονται στο ίδιο κρεβάτι αυτής της πολιτικής και τσακώνονται για το πάπλωμα».

Σε ότι αφορά τα επεισόδια που συνέβησαν στην έκτακτη συνεδρίαση της προηγούμενης Δευτέρας ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τόνισε ότι, «δεν λέει κανένας να μην υπάρχει έντονη διαφωνία κι έχουμε αντιπαραθέσεις ως παράταξη και με την προηγούμενη και την τωρινή δημοτική αρχή. Άλλο όμως η αντιπαράθεση και άλλο η πόλωση και η όξυνση. Όταν γίνεται σύρραξη ανάμεσα στις δυο παρατάξεις δεν μιλάμε για αντιπαράθεση. Μπορείς να κάνεις σκληρή κριτική, αλλά να έχεις την δυνατότητα να μιλήσεις. Τώρα, δεν μπορείς να μιλήσεις».

Για το επόμενο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Κολόσακας, ήταν του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. «Για το θέμα δηλώσαμε ότι δεν θα συμμετέχουμε σε αυτή την διαδικασία. Επαληθευτήκαμε από την εξέλιξη της συζήτησης και της απόφασης που πάρθηκε. Βέβαια, για όλα όσα ακούστηκαν στην αρχή της συνεδρίασης, “ότι θα πας φυλακή, εγώ δεν θα πάω φυλακή θα πας εσύ”, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι άλλο κρύβει όλη αυτή η ιστορία. Επίσης, το τεχνικό συμβούλιο, που είναι έξι μέλη, τα 3 ψήφισαν να είναι έκπτωτος ο εργολάβος και τα άλλα τρία να μην είναι. Εδώ θέλω επίσης να τονίσω το εξής: αναδεικνύεται και δικαιώνεται η θέση που έχουμε καταθέσει και λέμε το εξής: και με αφορμή για την κουβέντα που έγινε για τα χρέη του δήμου με τις μελέτες κλπ. Είχαμε πει ότι εάν υπήρχε ένας δημόσιος φορέας, δηλαδή αυτοί οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στα διάφορα μελετητικά γραφεία εταιρειών, ήταν εργαζόμενοι σε ένα δημόσιο φορέα που θα εξέλειπε το καπιταλιστικό κέρδος, και οι εργαζόμενοι δούλευαν μέσα από έναν δημόσιο ενιαίο φορέα και μελετών και κατασκευών θα υπήρχαν τέτοιου είδους φαινόμενα; Όχι, δεν θα υπήρχαν. Δεν θα γινόταν σύρραξη στο ΔΣ ποιος θα είναι ο εργολάβος ο οποίος θα αποπερατώσει το έργο. Δεν θα ασχολιόταν με τέτοια θέματα το ΔΣ αλλά θα αναδείκνυε το ζήτημα, το πρόβλημα της αναγκαιότητας της λειτουργίας της πτέρυγας και το κράτος μέσα από έναν σχεδιασμό θα έλυνε το πρόβλημα».

Στην συνέντευξη τύπου παρευρέθηκε και ο Γιώργος Καραπάνος, ο οποίος έκανε το εξής σχόλιο: «Η πλειοψηφία και η μείζονα αντιπολίτευση του δήμου όπως στο παρελθόν έτσι και τώρα είναι αγκαλιά και συναποφασίζουν για φορολογία, για αύξηση τελών στους δημότες και τσακώνονται για το ποιος εργολάβος θα αναλάβει το νοσοκομείο. Ο λαός ας κρίνει».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.