Συνάντηση Τάκη Δημητρουλόπουλου με τους Δημάρχους

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Τάκη Δημητρουλόπουλου  πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, συνάντηση με τους Δημάρχους του νομού. Στησυνάντηση ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και παρευρέθηκαν οι δήμαρχοι Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος, ο αντιδημάρχος Πύργου κ. Αντώνης Καράμπελας, ο Αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Δεββές,  ο αντιδήμαρχος Πηνειού κ. Βασίλης Κασσιανός και ο κ. Αντώνης Αποστολόπουλος και ο αντιδήμαρχος Ζαχάρως κ. Τάσος Λαμπρόπουλος.

Στην αρχή της συνάντησης ο κ. Δημητρουλόπουλος ενημέρωσε τους Δημάρχους για την πρωτοβουλία που έχει πάρει, μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αύξηση του τοπικού προϊόντος.

Αυτό θα γίνει μέσα από μια σειρά αναπτυξιακών δραστηριοτήτων και επενδύσεων που μπορούν να γίνουν στην Ηλεία. Όπως τόνισε ο κ. Δημητρουλόπουλος σ’ αυτή την κρίσιμη και δύσκολη εποχή που ζούμε οφείλουμε όλοι μας να μην μένουμε παθητικοί θεατές αλλά να γίνουμε ενεργοί διαμορφωτές των εξελίξεων.

Για να συμβεί αυτό, ο κ. Δημητρουλόπουλος, ζήτησε από τους Δημάρχους να συνδιαμορφώσουν μια αναπτυξιακή πρόταση για το Νομό που να περιλαμβάνει συγκεκριμένες προτάσεις με γνώμονα την αύξηση του τοπικού προϊόντος και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, δηλαδή προτάσεις για παραγωγικές και βιώσιμες δραστηριότητες.

Στη συνέχεια οι Δήμαρχοι αφού αναφέρθηκαν στην ανάγκη για την υλοποίηση βασικών έργων υποδομής (μεταφορικές υποδομές κλπ) αναφέρθηκαν σε μια σειρά από παραγωγικές δραστηριότητες που θα μπορούσαν να γίνουν στην περιοχή τους είτε υπό τη μορφή επενδύσεων είτε υπό τη μορφή επιχορηγήσεων.

Τέλος συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν, στο αμέσως επόμενο διάστημα, αφού ολοκληρώσουν ένα σχέδιο για την περιοχή τους που θα περιλαμβάνει τα πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής και ακόμη τι μπορεί και πρέπει να γίνει.

Ο κ. Δημητρουλόπουλος, αφού ευχαρίστησε τους Δημάρχους που απεδέχθησαν την πρόσκλησή του, τόνισε ότι η πρωτοβουλία του αυτή υπερβαίνει τις πολιτικές τοποθετήσεις του καθενός και οδηγείται από την ανάγκη να γίνουν επενδύσεις στην Ηλεία, ενημέρωσε δε τους παρευρισκόμενους ότι ήδη έχει ξεκινήσει την προσπάθεια για αναζήτηση επενδυτών και χρηματοδοτήσεων.

Ο κ. Δημητρουλόπουλος για τον ίδιο λόγο συναντήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Βασίλη Κανελλόπουλο και έχει ζητήσει συνάντηση και με άλλους παραγωγικούς φορείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.