Συνάντηση Μιχελάκη-Βούτση για το ζήτημα χρηματοδότησης των κομμάτων

nd sirizaΟι επαφές ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ έρχονται μία ημέρα πριν συζητηθεί στην Ολομέμεια της Βουλής η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για τη διακοπή της κρατικής επιχορήγησης της Χρυσής Αυγής, αλλά και η αντίστοιχη τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσπάθεια να συμφωνήσουν σε μία κοινή πρόταση για το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων, ενόψει της συνεδρίασης της Βουλής την Πέμπτη για τη Χρυσή Αυγή, θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας μεταξύ
του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη και του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση.

Την Πέμπτη, στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου έχει οριστεί να συζητηθεί η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για τη διακοπή της κρατικής επιχορήγησης της Χρυσής Αυγής, αλλά και η αντίστοιχη τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ.

Εν τω μεταξύ, αύριο Τετάρτη η Βουλή αποφασίζει με μυστική ψηφοφορία επί του αιτήματος των ανακριτών για άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή, Ευστάθιου Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρου και Παναγιώτη Ηλιόπουλου.

Την Πέμπτη, εξάλλου, συνεδριάζει η Ολομέλεια εφετών για να ορίσει εφέτη ανακριτή, ο οποίος θα αναλάβει τον φάκελο της έρευνας για τη Χρυσή Αυγή, κατόπιν σχετικού αιτήματος της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Ο εφέτης ανακριτής αναμένεται να καλέσει εκ νέου για ανάκριση όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, συμπεριλαμβανομένων και των ήδη προφυλακισμένων.

Τέλος, ενώπιον ανακριτή βρίσκεται αυτή την ώρα ο κατ” ομολογίαν δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς. Απολογείται για την κατηγορία συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.