Συνάντηση εργασίας του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης κ. Γ Παναγιωτόπουλου με τους Δ/ντές Εκπαίδευσης των δύο βαθμίδων της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος

Συνάντηση συνεργασίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012, στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας ύστερα από πρόσκληση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Παναγιωτόπουλου Γιώργου στους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των περιφερειακών ενοτήτων της Δυτικής Ελλάδος. Συγκεκριμένα, στη συνάντηση συμμετείχαν από την Π/θμια Εκπ/ση ο κ. Γκοργκόλης Συμεών, Διευθυντής Π/θμιας Εκπ/σης Ν. Αιτωλοακαρνανίας, ο κ. Χονδρογιάννης Βασίλειος, Διευθυντής Π/θμιας Εκπ/σης Ν. Αχαΐας, η κ. Βουρλούμη Ζωή, Διευθύντρια Π/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηλείας και ο Προϊστάμενος Επιστημονικής-Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π/θμιας Εκπ/σης κ. Μπαρής Θεόδωρος. Από την Δ/θμια Εκπ/ση συμμετείχαν ο κ. Παλαιολόγος Ιάκωβος, Διευθυντής Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Αιτωλοακαρνανίας, η κ. Πιερρή Ευγενία, Διευθύντρια Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Αχαΐας, ο κ. Βένδρας Γεώργιος, Διευθυντής Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηλείας, η κ. Αντζουλή Ευγενία, Προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηλείας, και η Προϊσταμένη Επιστημονικής-Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ/θμιας Εκπ/σης η κ. Κοταδάκη Μαριάνθη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας των Διευθύνσεων και των σχολικών μονάδων που έχουν την ευθύνη οι προαναφερόμενοι. Προτεραιότητα δόθηκε στον προγραμματισμό και στη στήριξη, που σχετίζεται με το έργο των νέων Σχολικών Συμβούλων, ύστερα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής τους και την άμεση ανάληψη των καθηκόντων τους.
Στη συνέχεια, συζητήθηκαν ζητήματα εποπτείας και υποστήριξης των έργων των Διευθυντών και των εκπαιδευτικών δράσεων, που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιφερειακή ενότητα ευθύνης τους, καθώς και για πιλοτικά προγράμματα που υλοποιήθηκαν ή θα λάβουν χώρα, με στόχο το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία και την εμπλοκή του σε δρώμενα, που έχουν χαρακτήρα μορφωτικό και πολιτιστικό. Έμφαση δόθηκε σε προγράμματα σχετικά με την ενδοσχολική βία.
Επιπρόσθετα, συζητήθηκε το θέμα της σχολικής στέγης προκειμένου να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία για να προωθηθούν στους φορείς της αυτοδιοίκησης. Από την ατζέντα της συζήτησης δεν παραλήφθηκε το θέμα της βέλτιστης διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, που διαθέτει η περιφέρεια, καθώς και θέματα διοικητικής φύσης.
Σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος που παίζει η ουσιαστική συνεργασία των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης κάθε περιφερειακής ενότητας με ευρύτερους φορείς, προκειμένου να κυλάει ομαλά η εκπαιδευτική ροή των πραγμάτων.
Ύστερα από την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Κοινός στόχος όλων των συμμετεχόντων είναι η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων και των διοικητικών δομών και των τριών περιφερειακών ενοτήτων για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού και διοικητικού τοπίου. Η γόνιμη συζήτηση κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανέδειξε για ακόμα μια φορά την ανάγκη συνεργασίας όσων εμπλέκονται στα εκπαιδευτικά δρώμενα, ώστε οι σχολικές μονάδες και υπηρεσίες εκπαίδευσης της Περιφέρειάς μας να επιτυγχάνουν τα μέγιστα προς όφελος των μαθητών.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.