Συνάντηση Γεωργιάδη – Δημητριάδη στην Κύπρο

Συνάντηση θα πραγματοποιήσουν σήμερα ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Πανίκο Δημητριάδη.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι παρά τα σημαντικά βήματα για ομαλοποίηση και σταθεροποίηση της κατάστασης στον τραπεζικό τομέα, δεν είναι ικανοποιημένος από την εξέλιξη των πραγμάτων στην Τράπεζα Κύπρου.

Παράλληλα, ο Κύπριος υπουργός υπογράμμισε ότι το καθεστώς εξυγίανσης της Τράπεζας Κύπρου θα έπρεπε ήδη να ολοκληρωθεί, λαμβανομένου υπόψη ότι ο ίδιος ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας είχε θέσει ως ορόσημο για ολοκλήρωση της διαδικασίας τη δευτέρα Μαΐου, ημέρα κατά την οποία θα γινόταν η σύνοδος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε γιατί ο διοικητής είχε επικαλεστεί πρακτικά και νομικά ζητήματα.

Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης, δήλωσε, εξ άλλου, ότι επιβάλλεται η περαιτέρω χαλάρωση και τελικά άρση των περιοριστικών μέτρων στις συναλλαγές. Ακόμα, διευκρίνισε ότι τα περιοριστικά μέτρα είναι σήμερα αρκετά πιο χαλαρά απ’ ότι ήταν στην αρχή, αλλά αυτό δεν είναι ικανοποιητικό και τόνισε ότι η άρση τους πρέπει να γίνει όσο το δυνατό πιο σύντομα.

Πηγή:Voria

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.