ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ – ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ: Συμπορευόμαστε με τους δασκάλους των παιδιών μας

moysiko sxoleio bartholomioy-1 Οι ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με την νέα μορφή που παίρνει το Λύκειο, ως ένα συνεχές  εξεταστήριο, ψυχοφθόρο για τους μαθητές,οικονομοβόρο για τους γονείς, υποβιβάζοντας την μόρφωση και εξοβελίζοντας τη Νέα Γενιά στην εξειδικευμένη φθηνή  εργασία, μας οδήγησαν (πριν καλά- καλά ξεκινήσει η νέα σχολ. χρονιά) σε συναγερμό!

Στην έκτακτη σύσκεψη των γονέων- μελών μας, καταλήξαμε στα εξής:

  • Υπερασπιζόμαστε το καταχτημένο με αγώνες του Λαού μας χαρακτήρα και το περιεχόμενο της Δημόσιας Δωρεάν και ίσων ευκαιριών Παιδείας.
  • Είμαστε κάθετα αντίθετοι με το πνεύμα και τη μορφή που θα έχει το νέο Λύκειο, αφού το σίγουρο που θα προκύψει είναι, υποβαθμισμένη μόρφωση – υποχρεώνοντας περισσότερο τα οικονομικά αδύναμα κοινωνικά στρώματα να καταλήγουν στην από νωρίς εγκατάλειψη του Λυκείου, άρα και εγκατάλειψη της ολοκλήρωσης της μόρφωσης. Έτσι να αναζητούν για τα παιδιά των διέξοδο  στην μαθητική εργασιακή εκπαίδευση, που παρέχει ένα φτωχό βίο , περιορισμένο οριζόντων μορφωτικά και ποιοτικά, φθηνής και υποταγμένης εργασιακής πορείας. Αποτέλεσμα θα είναι να συρρικνώνεται το Λύκειο, να κλείνουν Δημόσια Λύκεια, να κλείνουν τριτοβάθμια Δημόσια Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα… να εμπορευματοποιούνται αντί να παρέχονται ως ίσες ευκαιρίες και δωρεάν!
  •  Υπερασπιζόμαστε τη Δημόσια κ΄ Δωρεάν Παιδεία, σε όλες τις Βαθμίδες της. Ζητάμε τη βελτίωσή της μέσα σε τέτοια πλαίσια, υψηλής στάθμης μόρφωσης και όχι την ιδιωτικοποίηση της με το ένα ή το άλλο πρόσχημα!
  • Υποστηρίζουμε ότι οι διδάσκοντες αποδίδουν, μόνο σε πλαίσια αξιοπρέπειας, σιγουριάς και σύγχρονου βιοτικού επιπέδου – όπως άλλωστε και σε κάθε κλάδο εργασίας-.
  • Τα Μουσικά και τα Καλλιτεχνικά Σχολεία είναι ότι καλύτερο έχει πολιτισμικά κατακτήσει ο Λαός μας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Παιδεία χωρίς Πολιτισμό δεν νοείται, όπως και το αντίστροφο… γιαυτό απαιτούμε την όσο καλύτερη επάνδρωση, και προμήθεια  των.
  • Στην ισοπεδωτική πολιτική του Λαϊκού Εισοδήματος, που εφαρμόζεται, μόνο ενιαία και δημόσια δεν φαντάζει μια τέτοια σε οικονομικές υποχρεώσεις Παιδεία. Θα καταλήξει να σπουδάζουν σε υψηλά επίπεδα μόνο τα παιδιά των πλουσίων!

Γιαυτό λοιπόν:

Συμπορευόμαστε με τους δασκάλους των παιδιών μας σε ενωτικό ενιαίο αγώνα υπεράσπισης και βελτίωσης της Ενιαίας, Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας μας!

Καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων των Σχολείων της Πατρίδας μας να πάρουν θέση δίπλα στα παιδιά και τους καθηγητές τους, να συστρατευθούν σε μια αποφασιστική στάση υπεράσπισης τους!

Η Παιδεία μας δεν κινδυνεύει περισσότερο απ΄τις απεργίες, όσο απ΄ τις πολιτικές συρρίκνωσης και υποβάθμισης της!

Καλούμε τους Έλληνες να αντισταθούν στην οικονομική τραγωδία και μορφωτική ποδηγέτηση  που επιβάλλουν στη Χώρα και στο Λαό στα πλαίσια των απαιτήσεων της Νέας τάξης Πραγμάτων, των απαιτήσεων της Αγοράς!

Βαρθολομιό  14 Σεπτεμβρίου 2013

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.