Συζήτησαν για σκουπίδια και πετρέλαια Γεωργιόπουλος με Μανιάτη – Θα έρθει τελικά για ενημέρωση και στο Κατάκολο

papageorgiopoulosΣυζήτησαν για σκουπίδια και πετρέλαια Γεωργιόπουλος με Μανιάτη. Θα έρθει τελικά για ενημέρωση και στο Κατάκολο.

Υπέγραψε την ΚΥΑ για τα σκουπίδια του δήμου Πύργου

Την προώθηση της ΚΥΑ για την άμεση χρηματοδότηση και την μεταφορά των απορριμμάτων του δήμου Πύργου στον ΧΥΤΑ Ναυπάκτου απέσπασε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το πρωί της Δευτέρας ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος με τον Υπουργό ΥΠΕΚΑ κ. Γιάννη Μανιάτη.
Ο κ Γεωργιόπουλος ζήτησε από τον κ. Μανιάτη, μετά την υπογραφή της ΚΥΑ, την επιτάχυνση των απαιτούμενων διαδικασιών από τους υπηρεσιακούς παράγοντες των συναρμόδιων Υπουργείων προκειμένου να επιτευχθεί η χρηματοδότηση του Δήμου Πύργου, έτσι ώστε άμεσα να ξεκινήσει η μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Ναυπάκτου.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε ότι βρίσκεται παράλληλα σε εξέλιξη και η διαδικασία σύναψης προγραμματικής σύμβασης με τον ΧΥΤΑ, με συνεχή «παρακολούθηση» της διαδικασίας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος «η Περιφέρεια βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να συνδράμει στην επίσπευση των απαιτούμενων διαδικασιών και την επίλυση αυτού του τόσο σημαντικού προβλήματος.
Αν και τα ζητήματα αυτά δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων μας, αφού είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου Πύργου, σαν Περιφερειακή Αρχή δεν μπορούμε να μην συνδράμουμε στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας για την επίλυση τους».

Επίσκεψη και στο Κατάκολο

Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συζήτησης που είχε με τον Υπουργό ΥΠΕΚΑ κ. Γιάννη Μανιάτη, του έθεσε το ζήτημα της αναγκαιότητας ενημέρωσης των κατοίκων και όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τις δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα στην περιοχή του Κατακόλου, για τις έρευνες υδρογονανθράκων.
Μάλιστα του ανέφερε και τις αντιδράσεις που έχουν ήδη εκφραστεί από φορείς του νομού για την διεξαγωγή της ενημερωτικής ημερίδας στην Πάτρα και όχι στην πόλη του Πύργου ή στο λιμάνι του Κατακόλου.
Ο κ. Μανιάτης διαβεβαίωσε ότι θα προγραμματίσει την επίσκεψη του στο Κατάκολο σε σύντομο χρονικό χρόνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.