Συγκροτήθηκαν συνεργεία διενέργειας αντιφυματικού εμβολιασμού στην Ηλεία….

Συγκροτήθηκαν συνεργεία διενέργειας αντιφυματικού εμβολιασμού στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Ηλείας, τα οποία έχουν εξής:
1. Περιφέρεια Πύργου με υπεύθυνους:
Τους εκάστοτε Ιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου που θα ορίζονται κάθε βδομάδα από τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας ,τις επισκέπτριες υγείας Νίκη Οικονόμου και Παναγιώτα Λαχανιώτη του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου και τις νοσηλεύτριες Aλεξάνδρα Στασινούλια και Ακριβή Ζάρρα της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.
2. Περιφέρεια Κέντρου Υγείας Γαστούνης και Π. Ι. περιοχής ευθύνης του με υπεύθυνους:
Τον παιδίατρο Δημήτριο Τασσόπουλο, τους Γενικούς ιατρούς Στεφανία Βουλιώτη, Αρβανιτάκη Ηλία, Γαβριτοπούλου Αναστασία και τον παθολόγο ιατρό Γώτη Γεώργιο του Κ.Υ. Γαστούνης και τους κατά τόπους υπηρετούντες Γενικούς ιατρούς και Ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου, καθώς και την επισκέπτρια υγείας του Κ.Υ. Γαστούνης , Θεοφάνη Μαντή
3. Περιφέρεια Κέντρου Υγείας Ανδρίτσαινας και Π.Ι. περιοχής ευθύνης του με υπεύθυνους:
Τον παιδίατρο Γεώργιο Μανέτα Επιμελητή Α΄και την Παναγιώτα Κοτρέτσου νοσηλεύτρια του Κ.Υ. Ανδρίτσαινας.
4. Περιφέρεια Κέντρου Υγείας Κρεστένων και Π.Ι. περιοχής ευθύνης του με υπεύθυνους:
Τον Διευθυντή Παιδιατρικής Μενέλαο Οικονομόπουλο και τις Νοσηλεύτριες Δ.Ε. Μαρία Θεοδωροπούλου και Κωνσταντίνα Καραστέργιου του Κ.Υ. Κρεστένων.
5. Περιφέρεια Αμαλιάδας με υπεύθυνους:
Τον ιατρό Γενικής Ιατρικής του Κ.Υ. Σιμόπουλου ο οποίος θα οριστεί από τον Συντονιστή Διευθυντή κ. Ιωάννη Λέντζα, καθώς και τους εκάστοτε αγροτικούς ιατρούς και την Επισκέπτρια Υγείας Αθανασία Γάλλιου του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας.
6. Περιφέρεια Κέντρου Υγείας Βάρδας και Π.Ι. Μανωλάδας, με υπεύθυνους:
Την παιδίατρο Νίκη Σιώρη, τον Ιατρό Διονύσιο Σιώρη, τις Νοσηλεύτριες Αλεξάνδρα Στασινούλια και Ακριβή Ζάρρα της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.
7. Περιφέρεια Κέντρου Υγείας Σιμόπουλου και Περιφερειακών Ιατρείων περιοχής ευθύνης του με υπεύθυνους:
Τον αγροτικό ιατρό του κάθε Π.Ι. και τις Νοσηλεύτριες κ. Χρυσαυγή Χρονοπούλου και Βασιλική Στεφανοπούλου του Κ.Υ. Σιμόπουλου.
8. Περιφερειακό Ιατρείο Σκουροχωρίου περιοχής ευθύνης του με υπεύθυνους:
Τον ιατρό Διονύσιο Σιώρη και τις Νοσηλεύτριες Αλεξάνδρα Στασινούλια και Ακριβή Ζάρρα της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.
9. Περιφέρεια Κέντρου Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας και των Π.Ι.:
Περιοχής ευθύνης του Λάλα, Κούμανι, Χελιδόνι, Πελόπιο, Καράτουλα, Μουζάκι, Γούμερο, Βασιλάκι, με υπεύθυνους τους ιατρούς από το Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας καθώς και τους αγροτικούς ιατρούς από τα ανωτέρω περιφερειακά ιατρεία και Νοσηλευτές τους Αντωνάτου Χριστίνα και Παναγιώτη Χριστακόπουλο.
10. Περιφέρεια Κέντρου Υγείας Ζαχάρως με υπεύθυνους:
Τον ιατρό Σχίζα Ιωάννη και τις Νοσηλεύτριες Πανωραία Σπαή και Κωνσταντίνα Κλιμαντήρη του Κ. Υ. Ζαχάρως.
Τα οριζόμενα συνεργεία έχουν την υποχρέωση να ενημερώσουν τα σχολεία της περιοχής ευθύνης τους, για τις ακριβείς ημερομηνίες που θα διενεργηθεί ο εμβολιασμός.
Μετά δε την ολοκλήρωση του Προγράμματος θα πρέπει να αποστείλουν συγκεντρωτικό πίνακα με τα πλήρη στοιχεία των εμβολιασμένων μαθητών στο Τμήμα Φαρμάκων και Φαρμακείων της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.
Aναφορικά με τον έλεγχο των εκπαιδευτικών, είναι απαραίτητη η ακτινογραφία θώρακος και η δερμααντίδραση mantoux κατά την πρόσληψή τους και στη συνέχεια ανά πενταετία.
Στην περίπτωση που κατά το μεσοδιάστημα εμφανιστεί επίμονος βήχας, ο οποίος διαρκεί περισσότερο από ένα μήνα πέρα της κλινικής εξέτασης πρέπει να γίνεται έλεγχος με ακτινογραφία θώρακος.
Άν υπάρχουν ακτινολογικά ευρήματα, επιβάλλεται περαιτέρω έλεγχος του εκπαιδευτικού και έλεγχος του ευρύτερου κοινωνικού και ιδιαίτερα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.