Στο 8,9% η Χρυσή Αυγή…..

Αυτό το Άρθρο είναι και η απάντηση του AmaliadaNews στα πολλά email που λάβαμε με τις διαφωνίες σας για το αποτελέσματα του δικού μας Gallop για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής…

Πανεπιστημιακή δημοσκόπηση σοκ με Χρυσή Αυγή στο 8,9%

Δημοσκόπηση με στοιχεία που προκαλούν σοκ στην Αχαΐα. Οι φοιτητές/τριες του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης για το μάθημα της «Στατιστικής των Επιχειρήσεων» διεξάγουν πανελλαδική έρευνα που ξεκίνησε στις 26 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 22 Απριλίου. Ανάμεσα στα ερωτήματα υπάρχουν και αυτά της “Πρόθεσης ψήφου” και “Παράστασης νίκης”.

Ειδικά για την Αχαΐα, για το διάστημα 26 Μαρτίου-3 Απριλίου, έχουν συγκεντρωθεί 280 απαντήσεις (53% γυναίκες, 47% άνδρες).

Από τις απαντήσεις προκύπτει ότι η πολιτική κατάσταση στην Αχαϊα είναι εξαιρετικά ρευστή. Όπως προκύπτει από το επισυναπτόμενο γράφημα μόνο το 48,6% των πολιτών έχει αποφασίσει ποιο κόμμα θα ψηφίσει. Το 30,7% δηλώνει ότι θα απέχει και δε θα πάει να ψηφίσει, ενώ το 20,7% δηλώνει ότι θα συμμετέχει στις εκλογές αλλά δεν έχει κατασταλλάξει για το τι θα ψηφίσει.

Από την πρόθεση ψήφου, με αντίστοιχη αναγωγή σύμφωνα με την παράσταση νίκης, προκύπτει ότι πέντε κόμματα διεκδικούν με ίσους όρους την πρωτιά στην Αχαΐα. Ελαφρύ προβάδισμα έχει η ΝΔ με 13,5%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 13%, η ΔΗΜΑΡ με 12,5%, το ΠΑΣΟΚ με 10,9% και το ΚΚΕ με 9,9%.

Αξιοσημείωτα είναι το πολύ υψηλά ποσοστά που εμφανίζουν η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 8,9%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 8,3% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 8,3%.

από την εφημερίδα Πελοπόνησος της Πάτρας   www.pelop.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.