Στο 80% η εξίσωση φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης….

Στις 15 Οκτωβρίου θα γίνει η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με το 80% του ειδικού φόρου που επιβάλλεται στο πετρέλαιο κίνησης, ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου.
Αυτό σημαίνει ότι με βάση τις σημερινές τιμές του πετρελαίου η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα διαμορφωθεί στα 1,40 ευρώ το λίτρο, από 1,046 ευρώ που είναι σήμερα η μέση τιμή του πανελλαδικά.

Πάντως, όπως διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι επιβαρύνσεις στα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα θα υπάρξει χορήγηση επιδόματος θέρμανσης.

Σενάρια που είχε επεξεργαστεί το υπουργείο Οικονομικών προέβλεπαν τη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων και τον διαχωρισμό της χώρας σε τρείς ζώνες, ώστε ανάλογα με τη μέση θερμοκρασία που επικρατεί σε κάθε ζώνη να προσδιοριστεί το ύψος του επιδόματος θέρμανσης.

Ο υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στην περίπτωση που τα έσοδα του προϋπολογισμού κινηθούν με ικανοποιητικό ρυθμό τους επόμενους μήνες του έτους, η εξίσωση του φόρου να γίνει σε επίπεδα χαμηλότερα του 80%.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών παρουσίασε σήμερα στα γραφεία του ΣΔΟΕ τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων.

Μεταξύ άλλων προωθείται η σήμανση όλων των μέσων μεταφοράς καυσίμων, η τοποθέτηση GPS για τη συνεχή παρακολούθησή τους και η ιχνηθέτηση των καυσίμων από τα διυλιστήρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.