Στο τραπέζι η αύξηση των πόρων του ΔΝΤ

 Στο τραπέζι η αύξηση τω  πόρων του ΔΝΤ

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κάλεσε σήμερα την Ομάδα των Είκοσι (G20) να ολοκληρώσει τη συζήτηση για τις συνεισφορές των κρατών-μελών της για την αύξηση των διαθεσίμων πόρων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Η συζήτηση για τους πόρους πρέπει να ολοκληρωθεί», δήλωσε ο Σόιμπλε στους δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον, πριν συμμετάσχει σε μια συνάντηση με τους ομολόγους του της G20.

Οι χώρες αυτού του Οργανισμού εξετάζουν σήμερα τη συνεισφορά τους στους διαθέσιμους προς δανεισμό πόρους του ΔΝΤ, που το Ίδρυμα θέλει να αυξήσει στα «400 δισεκατομμύρια δολάρια ή και περισσότερα».

«Η ευρωπαϊκή συνεισφορά είναι επαρκής και προσδιορισμένη» εκτίμησε ο Σόιμπλε, καθώς οι χώρες της ζώνης του ευρώ έχουν υποσχεθεί στο ΔΝΤ 150 δισ. ευρώ.

«Εμείς θα επιμείνουμε ώστε, όπως εμείς τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας, και οι άλλες δεσμεύσεις να τηρηθούν επίσης» προειδοποίησε, σημειώνοντας ότι οι χώρες της G20 δεσμεύτηκαν να μειώσουν τα ελλείμματα του προϋπολογισμού τους στο μισό ανάμεσα στο 2010 και το 2013.

Σύμφωνα με τον Σόιμπλε, «η κρίση εμπιστοσύνης στις χρηματοπιστωτικές αγορές σχετικά με την ευρωζώνη δεν έχει ξεπεραστεί. Αλλά βασικές αποφάσεις ελήφθησαν και είμαστε σε καλό δρόμο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.