Στο τέλος της εβδομάδας η απάντηση της Τρόικας για τις επαγγελματικές μισθώσεις

65C417CD669D0EE4ED58D2633B8221B9.jpg

Στο τέλος της εβδομάδας θα δώσουν την απάντηση τους οι εκπρόσωποι της τρόικας όσον αφορά τις επαγγελματικές μισθώσεις καθώς δεν βρέθηκε κοινό σημείο επαφής με το υπουργείο Ανάπτυξης μετά τη σημερινή συνάντηση με τον Κωστή Χατζηδάκη.

Οι  Τροϊκανοί επιμένουν για εδώ και τώρα πλήρη απελευθέρωση των μισθώσεων ενώ το υπουργείο αντιπρότεινε συμβιβαστική λύση που περιλαμβάνει τη διατήρηση του υφιστάμενου καθεστώτος για τις παλαιές μισθώσεις και την τριετή προστασία των νέων μισθώσεων.

Τα μέλη της τρόικας υποστηρίζουν ότι η απελευθέρωση θα αναθερμάνει την αγορά, καθώς η εκτίμησή τους είναι ότι τα πολλά ξενοίκιαστα επαγγελματικά ακίνητα είναι αποτέλεσμα της αρνητικής διάθεσης των ιδιοκτητών να τα νοικιάσουν με τους περιορισμούς που προβλέπει ο νόμος. Το υπουργείο υπογράμμισε ότι η ύφεση είναι το βασικό πρόβλημα στην αγορά.

Σημειώνεται ότι το θέμα των επαγγελματικών μισθώσεων, με βάση το μνημόνιο, θα πρέπει να έχει ρυθμιστεί μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ στέλεχος του υπουργείου σχολίασε μετά τη συνάντηση ότι σε περίπτωση αδιεξόδου, το θέμα θα μεταφερθεί στα κόμματα της κυβέρνησης προκειμένου να λάβουν απόφαση.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν ότι ο ΟΟΣΑ δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τη μελέτη του για τα εμπόδια στη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά μας, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες υπερβαίνουν τα 300. Επίσης, επισημάνθηκε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν ληφθεί και οι αποφάσεις που αφορούν στις δημόσιες συμβάσεις και θα έχουν βρεθεί λύσεις από κοινού με το υπουργείο Περιβάλλοντος, σχετικά με την εξάλειψη της γραφειοκρατίας στις αδειοδοτήσεις, ενώ όπως είπε στέλεχος του υπουργείου δεν συζητήθηκε το θέμα των πλειστηριασμών.

Τέλος, σε ότι αφορά στην κατάταξη της χώρας μας στην ετήσια διεθνή έκθεση για την Ανταγωνιστικότητα, επισημάνθηκε ότι η χώρα αναμένεται να καταταγεί σε υψηλότερα επίπεδα, αλλά ότι η έλλειψη γρήγορων αποφάσεων από τα υπουργεία μας κατατάσσει και πάλι χαμηλότερα από εκεί που θα μπορούσαμε να είμαστε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.