Στο Βερολίνο τη Δευτέρα ο Σημίτης…….

Η έξοδος από την κρίση «επιβάλει τη φυγή προς τα εμπρός». Αυτή είναι η θέση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και η πρόταση που θα αναπτύξει στις 23 Ιανουαρίου, σε συνέδριο στο Βερολίνο και αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του.

Μεταξύ των αποσπασμάτων της ομιλίας, που δόθηκαν στη δημοσιότητα, περιλαμβάνονται σημεία στα οποία ασκεί κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά, εμμέσως και στην ελληνική κυβέρνηση, στην οποία καταλογίζει ότι κατά τη διαδικασία σύνταξης του μνημονίου, δεν προέβλεψε τις εξελίξεις και οδηγήθηκε σε ένα «πολιτικά μοιραίο λάθος».

Ειδικότερα, ο κ. Σημίτης, στην ομιλία του, θα αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι:

«Η αλληλεγγύη είναι ένας όρος που δεν είναι αρεστός σε ορισμένες χώρες της Ένωσης». Επίσης, θα αναφέρει ότι οι αλλαγές στην αγορά εργασίας για την επίλυση της διαφοράς στο επίπεδο ανταγωνιστικότητας «δεν αρκούν» και θα τονίσει ότι «χρειάζεται και στήριξη των οικονομιών του Νότου με επενδύσεις και διεύρυνση των εξαγωγών τους προς το Βορρά. Επιπρόσθετα, είναι αναγκαίο να υπάρξει μια συνολική οικονομική πολιτική αντίληψη για την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη. Μια οικονομική διακυβέρνηση, που δεν θα περιορίζεται όπως σήμερα μόνο σε τρέχοντα προβλήματα αλλά θα φροντίζει για την ισόρροπη κατανομή των ωφελειών της στην ΟΝΕ, είναι σε θέση να διαχειριστεί πολύ καλύτερα το ευρύτερο θέμα της ανάπτυξης».

 

 

 

 

 

 

 

 

ofono.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.