Στον εισαγγελέα το ΚΚΕ για την επίθεση στο μπλόκ του……

Προσχεδιασμένη ενέργεια «από ομάδες που δρούσαν σε διατεταγμένη υπηρεσία» χαρακτήρισαν την επίθεση κουκουλοφόρων στους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, στο Σύνταγμα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Σπ. Χαλβατζής, σε γραπτό κείμενο που κατέθεσαν το μεσημέρι της Τρίτης (25/11/2011) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας. Μάλιστα, επέρριψαν ευθύνες στη σημερινή κυβέρνηση, αλλά και διαχρονικά στις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που ενώ είχαν και έχουν στοιχεία, όπως σημειώνει το ΚΚΕ, για να αποκαλύψουν τη σχέση και διαπλοκή «επίσημων κέντρων και επιτελείων με ομάδες προβοκατόρων, μέλη συνδέσμων «φιλάθλων», ακροδεξιών στοιχείων κλπ. που, ανάλογα με τη χρονική στιγμή φέρουν και την αντίστοιχη περιβολή (π.χ. κουκουλοφόροι)», δεν το κάνουν.

«Η κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη είχαν και έχουν όλα τα μέσα να ερευνήσουν και αποκαλύψουν – εάν και εφόσον ήθελαν – τις διασυνδέσεις και τη δράση αυτών των ομάδων», επισημαίνεται στο κείμενό τους. Παράλληλα, ανέπτυξαν την πολιτική θέση του ΚΚΕ ότι επίσημοι κατασταλτικοί μηχανισμοί χρησιμοποιούν «προβοκάτορες» για να χτυπήσουν το εργατικό κίνημα.
Η κυρία Παπαρήγα και ο κ. Χαλβατζής εκλήθησαν για κατάθεση από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Χαρ. Λαφακώση , ο οποίος με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κυρίας Ελένης Ράικου, διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες του ΚΚΕ περί σχέσεων κουκουλοφόρων με την ΕΛ.ΑΣ.
Στην κυρία Ράικου είχε απευθύνει αίτημα για διερεύνηση των καταγγελιών του ΚΚΕ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσής , ο οποίος είχε χαρακτηρίσει σοβαρές τις καταγγελίες της κυρίας Παπαρήγα, μετά την επίθεση εναντίον διαδηλωτών του ΠΑΜΕ, στις 20 Οκτωβρίου στο Σύνταγμα. Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είχε αναφέρει ότι αστυνομικοί ντυμένοι σαν κουκουλοφόροι, συμμετείχαν στα επεισόδια και κυρίως στις επιθέσεις που δέχτηκαν τα μέλη του ΠΑΜΕ που περιφρουρούσαν το συλλαλητήριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.