Στον ανακριτή ο Ντίνος Μιχαηλίδης

Αυριο το μεσημέρι θα κριθεί η τύχη του Κύπριου πολιτικού

Αύριο μετά το μεσημέρι θα μεταχθεί για να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται τη δικογραφία των παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου ο κατηγορούμενος στην υπόθεση, πρώην υπουργός της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης που εκδόθηκε από την Κύπρο πριν λίγες ημέρες.

Ο κ. Μιχαηλίδης κατηγορείται για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα που, όπως και για τον επίσης κατηγορούμενο γιο του, Μιχάλη, αφορά παράνομες αμοιβές περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων που φέρονται να διακίνησαν, με τελικό αποδέκτη τον Τσοχατζόπουλο, για την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας από το ΥΠΕΘΑ των ΤΟR M1.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του κατηγορητηρίου που έχει συνταχθεί σε βάρος των δύο, προέκυψαν στοιχεία για υπεράκτια εταιρεία, μέσω της οποίας φαίνεται να διακινήθηκαν τα 10 εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμό στην Κύπρο του Μιχάλη Μιχαηλίδη στον οποίο συνδικαιούχος ήταν ο πατέρας του .

Η εν λόγω εταιρεία -BEESTON – όπως προκύπτει από τα στοιχεία των ανακριτών «δέχθηκε» εμβάσματα εκατομμυρίων που φαίνεται να έχουν αποσταλεί από τον -καταζητούμενο πλέον με ένταλμα- Σύρο επιχειρηματία Φουάντ Αλ Ζαγιάντ που εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Drumillan. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει κυρίαρχο ρόλο, ως «κουμπαράς» στην διακίνηση παράνομων, κατά την δικογραφία, χρημάτων στην αγορά των αντιπυραυλικών συστημάτων TOR M1. Να σημειωθεί ότι εκπρόσωπος της εταιρείας Drumillan εμφανιζόταν ο επιχειρηματίας Βλάσσης Καμπούρογλου, ο οποίος βρέθηκε ? ?εκρός στην Τζακάρτα της Ινδονησίας τον Οκτώβριο του 2012.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.