Στον «αέρα» τα αυθαίρετα λόγω δασικών χαρτών

Στις αρχές του χρόνου αναμένεται να ανακοινωθούν οι δασικοί χάρτες για Δροσιά, Σταμάτα, Κηφισιά και άλλες περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής. Συγχρόνως, στις αρχές του έτους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των ενστάσεων για τους δασικούς χάρτες σε Νέα Πεντέλη, Πεντέλη και Μαραθώνα. Οι συγκεκριμένοι δασικοί χάρτες έχουν μεν αναρτηθεί, αλλά οι 3.000 ενστάσεις που έχουν υποβληθεί από ιδιοκτήτες έχουν καθυστερήσει σοβαρά την κύρωσή τους.

Όπως εξήγησαν ο ΥΠΕΚΑ, Γ. Παπακωνσταντίνου, και ο αρμόδιος Ε.Γ. Δασών, Γ. Αμοργιανιώτης, σε συνέντευξή τους για τους δασικούς χάρτες, δυστυχώς δεν κατέστη δυνατή η ομαδοποίηση των 3.000 αντιρρήσεων ώστε να εκδοθούν σε μικρότερο χρονικό διάστημα οι σχετικές αποφάσεις. Κι αυτό διότι είναι αναρίθμητα τα λάθη σε όρια οικοπέδων και συντεταγμένες, με συνέπεια να πρέπει να εξετασθούν μία μία οι υποθέσεις.

Τον Δεκέμβριο αναμένεται να εκδοθεί εγκύκλιος, με την οποία θα αποσαφηνίζονται θέματα που αφορούν τις διαμορφωμένες οικιστικά περιοχές, για να καθοριστούν τόσο οι δασικές περιοχές που θα τεθούν σε καθεστώς αυστηρής προστασίας όσο και οι περιοχές που θα μπορούν να πολεοδομηθούν.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος ξεκαθάρισε ότι ξεκινά διαδικασία για κατεδάφιση εξόφθαλμων περιπτώσεων αυθαιρέτων σε αιγιαλό και δάση. Όμως παραμένει ακόμη άγνωστο με ποιο τρόπο θα διαχειρισθεί η ηγεσία του υπουργείου τους αυθαίρετους οικισμούς που είναι ήδη πολεοδομημένοι σε δασικές εκτάσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.