Στη φυλακή απευθείας για χρέη και φοροδιαφυγή μεγάλης αξίας

Στη φυλακή θα οδηγούνται χωρίς τη δυνατότητα αναστολής ή εξαγοράς της ποινής τους όσοι καταδικάζονται για φορολογικά εγκλήματα, φοροδιαφυγή μεγάλης αξίας και βρώμικο χρήμα, ακόμη και στην πε ρίπτωση που ο φορολογούμενος αποδεχθεί τον έλεγχο και καταβάλει ολόκληρο το ποσό του φόρου που βεβαιώνεται από τις ελεγκτικές αρχές, σύμφωνα με νέο νομοσχέδιο που προετοιμάζεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος της Κυριακής».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα δεν θα αίρεται η ποινή σε περίπτωση έφεσης από τον παραβάτη φορολογούμενο, ενώ οι ίδιες ποινές μελετούνται ακόμη και για την περίπτωση μη καταβολής των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία.

Επιπλέον, με το που θα διαπιστωθεί η παράβαση το Δημόσιο θα έχει τη δυνατότητα της δέσμευσης όλων των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων των φορολογουμένων τα οποία θα τους επιστρέφονται εντόκως μόνον μετά από ενδεχόμενη τελεσίδικη δικαίωσή τους.

Ενα νέο μέτρο που αναμένεται να λειτουργήσει και κατά της διαφθοράς στους ελεγκτικούς μηχανισμούς θα είναι η απαγόρευση του διοικητικού συμβιβασμού καθώς τα η κατάργηση των πάσης φύσεως ευνοϊκών κινήτρων όπως οι δόσεις, η μείωση προστίμων και προσαυξήσεων κ.λπ.

Τα κίνητρα καταργούνται επίσης και για τις περιπτώσεις των φόρων εισοδήματος, περιουσίας, μεταβίβασης, κληρονομιών και γονικών παροχών.

Τέλος, προετοιμάζεται η ρύθμιση με βάση την οποία θα λειτουργήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα συνδέει τη γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών με τιος βάσεις δεδομένων σε όλες τις τράπεζες προκειμένου να υπάρχει αυτόματη αναζήτηση από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς σε όλες τις τραπεζικές καταθέσεις χωρίς να μεσολαβούν χρονοβόρες διαδικασίες και χωρίς να απαιτείται πλέον ειδική παροχή στοιχείων που πολλές φορές χρονίζουν λόγω γραφειοκρατίας και της άρνησης των τραπεζών να εκθέσουν τους πελάτες τους.

Πηγή:Voria

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.