Στη Βουλή τα προβλήματα του Συστήματος Υγείας στον Νομό Ηλείας

koutsoukos

Τα επείγοντα για αντιμετώπιση προβλήματα των δομών του συστήματος Υγείας στο Ν. Ηλείας έθεσε ο κ. Γιάννης Κουτσούκος με παρέμβασή του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Βορίδη και του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Στακιά.

Εισαγωγικά, ο κ. Κουτσούκος αναφέρθηκε τόσο στις επιπτώσεις της κρίσης στο σύστημα Υγείας και στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες, όσο και στις ιδιαιτερότητες του Νομού και ιδίως, των ορεινών και πυρόπληκτων περιοχών.

Ζήτησε, συγκεκριμένα, να υπάρξει ιεράρχηση προτεραιοτήτων με στόχο την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς και να αποσυμφορηθούν τα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων με:

* Λειτουργία των μονάδων του ΠΕΔΥ σε κάθε Δήμο, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Νομού.

* Κάλυψη των κενών στα Κ.Υ. και λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων.

Σε ό, τι αφορά τη λειτουργία των Νοσοκομείων, ζήτησε την πρόσληψη των Επικουρικών Ιατρών, σύμφωνα με τα αιτήματα που έχει υποβάλει η Διοίκησή τους, 10 συνολικά, από τους οποίους οι 5 είναι άμεσης ανάγκης, ώστε να εξασφαλιστεί η λειτουργία των Κλινικών και της μονάδας Επειγόντων.

Αναφέρθηκε, επίσης, στα ιδιαίτερα προβλήματα των Νοσοκομείων Πύργου, Αμαλιάδας και Κρεστένων, επισημαίνοντας ότι η ΔΕΠΑΝΟΜ δεν έχει παραδώσει ακόμα το «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Αμαλιάδα δε έχει ολοκληρωθεί το κτίριο των Νέων Χειρουργείων, χωρίς ακόμα να λειτουργεί, ενώ στην Κρέστενα επιβάλλεται να λειτουργήσουν τακτικά Ιατρεία.

Για τα θέματα αυτά, όπως τόνισε ο κ. Κουτσούκος, πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες από το Υπουργείο με συνεργασία ΥΠΕ και Διοικήσεων, ώστε να λυθούν, ενώ από την πλευρά του Υπουργείου χρειάζεται να ολοκληρωθεί ένα πλέγμα κινήτρων προς τους Γιατρούς, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο να προκηρύσσονται θέσεις και να μην καλύπτονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.