ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΔΕ ΧΩΡΟΥΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

emodosia1Με αυτό το σύνθημα ο σύλλογος ‘’ΡΟΜ ‘’ των  Ρομά του Δήμου Ήλιδας ,το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ηλείας και η Ποδοσφαιρική ομάδα ‘’ΠΑΝΘΗΡΕΣ ‘’των Ρομά προχωρούν σε μία ανθρωπιστική κίνηση ανιδιοτελούς προσφοράς στο συνάνθρωπο . Προχωρούν σε κοινή Εθελοντική αιμοδοσία την πρώτη και τρίτη Νοεμβρίου και ώρες 17:00 έως 19:00 μ.μ. η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο της Αμαλιάδας .Οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στην  τράπεζας αίματος του Νοσοκομείου Αμαλιάδας ενισχύοντας έτσι τις ελλείψεις για αίμα στην τοπική κοινωνία .

 

‘’Είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας . Φωνάζουμε ΠΑΡΟΝ με μια καθ’ όλα ανθρώπινη κίνηση , προσφέροντας αίμα για όποιο συνάνθρωπό μας το έχει ανάγκη. Θέλουμε ως σύλλογος Ρομά του Δήμου Ήλιδας να σπάσουμε τις τελευταίες αλυσίδες  ρατσισμού που υπάρχουν ακόμα στη συνείδηση κάποιων συνανθρώπων μας,  υπενθυμίζοντας ότι οι καρδιές των ανθρώπων χτυπάνε το ίδιο είτε είναι μαύρες , λευκές ή κίτρινες . Απευθυνθήκαμε στον Ερυθρό Σταυρό και ζητήσαμε τη συνεργασία για την αιμοδοσία και τη διάθεση του αίματος , γιατί αυτοί οι Εθελοντές εργάζονται για το κοινό καλό δίχως φανφάρες και διακρίσεις και πραγματικά μας αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ ‘’ δήλωσε ο κύριος Μπατζαλής Νίκος, γραμματέας του συλλόγου  ‘ΡΟΜ ‘ των Ρομά του Δήμου Ήλιδας .

 

Οι θεμελιώδεις αρχές του Ερυθρού Σταυρού με τις οποίες και δουλεύουμε αδιάκοπα 24 ώρες το 24ωρο 365 ημέρες το χρόνο, δε θα μπορούσαν και δεν επιτρέπεται να σταθούν εμπόδιο στην θέληση για προσφορά στον συνάνθρωπο, κάτι που έχει ανάγκη η πατρίδα μας τις δύσκολες αυτές ώρες που περνάει .   Ο Ερυθρός Σταυρός έχει την αγκαλιά του ανοιχτή για όλους , το έργο του έχει αποδέκτες όλους όσους βρίσκονται  σε ανάγκη και κίνδυνο και οι γνώσεις του μεταδίδονται σε όλους  από οποιοδήποτε κοινωνικό στρώμα και αν προέρχονται .Στην ανιδιοτελή προσφορά και τον ανθρωπισμό δε χωράνε διακρίσεις και δε θα  μπορούσαμε να πούμε ποτέ όχι σε μία τέτοια προσφορά όπως αυτή των Ρομά του Δήμου Ήλιδας . Ελπίζουμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες να ακολουθήσουν και άλλες κοινωνικές ομάδες . H συνεργασία μας με τους Ρομά   δεν ξεκίνησε τώρα  και δε θα  θα σταματήσει εδώ  , αφού πρόκειται για μια μακρόχρονη και εποικοδομητική προσπάθεια  επεσήμανε ο κύριος Γιώργος Ματσούκας αρχηγός του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Νομού Ηλείας  ο οποίος πρόσθεσε ότι σύντομα θα ενημερωθούμε και για συνεργασίες με άλλες εθελοντικές ομάδες και φορείς του Νομού μας .

‘’Η ποδοσφαιρική ομάδα των Ρομά του Δήμου Ήλιδας Επιστρέφει στα τοπικά πρωταθλήματα . Εμείς σαν διοίκηση με τον προπονητή μας κύριο Δημήτρη Αδαμόπουλο , μαζί με τους  Σαμαρείτες και το Σύλλογο των Ρομά , στέλνουμε ένα μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης προς όλους τους συμπολίτες μας σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες που βιώνει η πατρίδα μας σήμερα και ο καθένας μας ξεχωριστά . Θέλουμε και εμείς από τη μεριά μας να ευχαριστήσουμε τον Ερυθρό Σταυρό για την αποδοχή της συνεργασίας και τη βοήθειά του στο να γίνει η κίνηση μας αυτή πράξη , συμπλήρωσε τέλος ο κύριος Λάμπρος Σταμούλης Πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΝΘΗΡΕΣ Αμαλιάδας .

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.