Στην Κομοτηνή στο συνέδριο της ΚΕΔ, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης…..

Στην Κομοτηνή βρίσκεται και παίρνει μέρος στο συνέδριο της ΚΕΔ, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης. Σαν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔ) έχει ήδη προχωρήσει σε παρεμβάσεις για θέματα που απασχολούν τους Δήμους και πρόκειται να συζητηθούν.

Η κήρυξη των εργασιών του συνεδρίου έγινε από τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση, ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, θα παρουσιάζει την κεντρική εισήγηση  με τις προτάσεις και τις θέσεις των δήμων της χώρας για όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν το θεσμό.

Τις εργασίες του συνεδρίου έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων.

Στο συνέδριο οι συζητήσεις θα γίνουν με τους εξής θεματικούς άξονες:

  • Οι απαραίτητες θεσμικές παρεμβάσεις στο Πρόγραμμα «Καλλικράτης» για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των δήμων.
  • Η οικονομική κατάσταση των δήμων και η ενεργοποίηση τρόπων,  μέσων και πολιτικών, τέτοιων που να διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία τους αφενός και αφετέρου την απρόσκοπτη, αποτελεσματική και ποιοτική παροχή υπηρεσιών στους πολίτες με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.
  • Η ουσιαστική ενεργοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσα από πρωτοβουλίες και προγράμματα, όπως το Πρόγραμμα Α.Κ.Σ.Ι.Α., για την ανάπτυξη και απασχόληση.
  • Ο επαναπροσδιορισμός του κοινωνικού ρόλου των δήμων και του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης που βιώνουν πολίτες και τοπικές κοινωνίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.