Στα 11 δισ. ευρώ οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά Ταμεία…..

Στο ποσό των 11 δισ. ευρώ ανέρχονται οι συνολικές οφειλές προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, ενώ στους 800.000 ανέρχονται τα φυσικά πρόσωπα που χρωστούν εισφορές.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, από το σύνολο των οφειλών μπορούν να αναζητηθούν μόνο τα 7 δισ. ευρώ.
Την ίδια ώρα, σημαντικά προβλήματα εμφανίζονται και στην καταβολή εισφορών. Ενδεικτικό είναι ότι στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, από τους 807.870 ασφαλισμένους οι 434.000 ή ποσοστό 54% καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές τους. Αντίστοιχα, στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων το ποσοστό των συνεπών ασφαλισμένων αντιπροσωπεύει το 62% του συνόλου.Ο κ. Κουτρουμάνης απέκλεισε κατηγορηματικά ενδεχόμενη νέα μείωση μισθών και συντάξεων τους επόμενους δυο μήνες, πρόσθεσε όμως ότι για να μην απαιτηθούν στο μέλλον νέα μέτρα, θα πρέπει να συνεχιστεί το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Οσον αφορά στην αναπλήρωση των απωλειών των ασφαλιστικών Ταμείων από το «κούρεμα» των αποθεματικών τους που είχαν επενδυθεί σε τίτλους του Δημοσίου, επανέλαβε ότι θα ενεργοποιηθεί διάταξη νόμου που προβλέπει τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου στο υπό σύσταση Ταμείο Στήριξης του Ασφαλιστικού Συστήματος.

Ο υπουργός Εργασίας έκανε ειδική μνεία στην εικόνα που παρουσιάζει η αγορά εργασίας, σημειώνοντας ότι χιλιάδες επιχειρήσεις καθυστερούν τις πληρωμές και περισσότεροι από 400.000 εργαζόμενοι πληρώνονται με καθυστέρηση μέχρι και πέντε μήνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.