Στα κάγκελα για το Γυμνάσιο – Δεν φταίω εγώ λέει ο Δήμαρχος

Αν βρείτε έγγραφο που να λέει ότι ο δήμος Ήλιδας συνηγόρησε για την έκδοση της απόφασης μεταφοράς του Γυμνασίου Σιμόπουλου στην Εφύρα, εγώ αύριο να σας δώσω την παραίτησή μου αυτό είπε ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος απευθυνόμενος στους γονείς και τους μαθητές από το Σιμόπουλο που είχαν κατακλύσει χθες στο γραφείο του στο δημαρχείο.

Ξεσηκωμός από  μαθητές και γονείς του Σιμόπουλο Πηνείας αφου δεν δέχονται να συστεγαστούν στην Εφύρα μετά από την απόφαση του Υπουργού Παιδείας για μεταφορά του γυμνασίου Σιμόπουλου σε κτίριο στην τοπική κοινότητα Εφύρας.

Από προχθές οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου τους και και ακολούθησαν σε ένδειξη συμπαράστασης και οι μαθητές του Λυκείου Σιμόπουλου, η κατάληψη συνεχίστηκε και χθες και αυτή τη φορά στο πλευρό των μαθητών βρέθηκαν οι γονείς τους και ο Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Σιμόπουλου Νίκος Αργυρόπουλος.

Όλοι με μία φωνή να πάρει πίσω την απόφαση, δεν θέλουν να φύγει το γυμνάσιο από την έδρα της Δημοτικής ενότητας Πηνείας του δήμου Ήλιδας και να πάει στην Εφύρα. Υποστηρίζουν ότι το κτίριο στην Εφύρα δεν πληροί τις προδιαγραφές , ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή εκεί στεγάζεται το δημοτικό σχολείο Εφύρας οπότε και αυτοί αντιδρούν.

Μετά τη συγκέντρωση τους στο γυμνάσιο του Σιμόπουλου οι μαθητές και οι γονείς αποφάσισαν να κατέβουν να δουν άμεσα (Χθες) τον δήμαρχο στο γραφείο του.

Έφτασαν γύρω στις 11:00 και ο δήμαρχος χωρίς να τον έχουν ειδοποιήσει αιφνιδιάστηκε και τους δέχτηκε αμέσως .Τους ζήτησε συγνώμη για αυτά που γίνονται με τη στέγαση του σχολείου και τους εξήγησε ότι ο ίδιος δεν φέρει καμία ευθύνη για το γεγονός και την κατάσταση που έχει φτάσει σε αυτό το σημείο. Τους ζήτησε συγνώμη ακόμα και για το ότι το σχολείο παραμένει ακόμα σε λυόμενες αίθουσες. Τους ενημέρωσε οτι για την απόφαση για μεταφορά του σχολείου στην Εφύρα ουδέποτε ρωτήθηκε ο δήμος. Είπε και ξεκαθάρισε δημοσίως ο δήμαρχος Ήλιδας «δε φταίω εγώ για τίποτα» είπε ο Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε μαθητές και γονείς ότι ο δήμος από την πρώτη στιγμή καταβάλλει προσπάθεια για να γίνει η μεταφορά των βαρέων τύπου κτιρίων από την Οινόη προκειμένου να στεγαστεί το γυμνάσιο και το λύκειο και υποστήριξε το θέμα κολλήσει γιατί ο ΟΣΚ είπε ότι το ποσό θα ξεπεράσει τις 400.000 ευρώ .Εν τω μεταξύ οι τεχνικές υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας είπαν ότι κόστος μεταφοράς  είναι στις 200.000 με 250.000 ευρώ περίπου. Χρήματα τα οποία δεν διαθέτει ο δήμος και θα πρέπει να δοθούν από το κράτος για να προχωρήσει η διαδικασία.

Για το γεγονός ότι ο δήμος είχε άγνοια για την απόφαση του υπουργείου επικαλέστηκε την διαδικασία που έχει ξεκινήσει ο δήμος προκειμένου μέσω του προγράμματος LEADER να μετατραπεί το παλιό κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Εφύρας σε βοτανολογικό κέντρο. Επισημάνθηκε ακόμα ότι το κόστος για την μετατροπή του Παλαιού Δημαρχείου σε σχολείο στοίχισε 1.300.000 € και με δεδομένο ότι αφορά τη στέγαση των δύο σχολείων η διαχειριστική αρχή λέει ότι θα απενταχθεί το έργο.

Αναφορικά με το ποιος έχει ευθύνες ο κ.Χριστοδουλόπουλος χρέωσε την προηγούμενη δημοτική αρχή και όσους ενεπλάκησαν για την μετατροπή  του πρώην Δημαρχείου Πηνείας σε σχολείο.

Εννοείται ότι η νυν δημοτική αρχή έχει ευθύνη για το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει να βρει τη χρηματοδότηση για τη μεταφορά των αιθουσών .Πρόεδροι ,γονείς και μαθητές ζήτησε να λάβει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο και να επιδιωχθεί άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για να πάρει πίσω την απόφαση μεταφοράς του σχολείου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.