Στασιμότητα της οικονομικής δραστηριότητας στην Κορατία

 Στασιμότητα της οικονομικής δραστηριότητας στην Κορατία

Στασιμότητα της οικονομικής δραστηριότητας στις αρχές του 2013 διαπιστώνει η Κεντρική Τράπεζα της Κροατίας (ΗΝΒ), στην τελευταία της έκθεση για τις οικονομικές τάσεις στη χώρα.

Όπως αναφέρεται, στις αρχές του 2013 καταγράφηκε πτώση των εξαγωγών, μικρή αύξηση της εγχώριας ζήτησης και επιτάχυνση των κυβερνητικών επενδυτικών πρωτοβουλιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ρυθμός ανεργίας παρέμεινε υψηλός, η βιομηχανική παραγωγή «αδρανοποιήθηκε», ωστόσο η κατασκευαστική δραστηριότητα κατάφερε να ανακάμψει τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Όμως, αρνητική ήταν η τάση στο λιανικό εμπόριο, κλάδος που συνέχισε την πτωτική του πορεία.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, τον Φεβρουάριο, οι εξαγωγές κατέγραψαν πτώση 14,4%, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2012, προστίθεται στην έκθεση.

Επίσης, τονίζεται ότι η κατάσταση στην αγορά εργασίας βελτιώθηκε ελαφρά, καθώς ο αριθμός των απασχολουμένων σημείωσε μικρή αύξηση, παρά το γεγονός ότι το α” τρίμηνο του 2013, ο μέσος όρος απασχολουμένων παρέμεινε στα ίδια επίπεδα έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2012.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.