Σοκ: Πολύ γνωστός ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να σταθεί όρθιος!

batistoutaΣοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο μετά από την αποκάλυψη της ισπανικής εφημερίδας «Sport», ότι ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου πάσχει από Αμυοτροφική Πλάγια Σκλήρυνση.

Ο λόγος για τον Αργεντινό πρώην ποδοσφαιριστή Γκαμπριέλ Μπατιστούτα που έκανε περίφημη καριέρα με την εθνική ομάδα της χώρας του και με τις φανέλες της
Φιορεντίνα, Ρόμα, Ίντερ στο Καμπιονάτο. Ο Μπατι-γκολ αποσύρθηκε από την αγωνιστική δράση το 2005, και σήμερα είναι 43 ετών.

Η πάθηση αυτή είναι γνωστή και ως αμυοτροφική πλάγια σκλήρυνση είναι μια προοδευτική νευροεκφυλιστική πάθηση που επηρεάζει τα νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο και στην σπονδυλική στήλη. Ονομάστηκε και ασθένεια του «Lou Gehrig», επειδή το 1939 ο διάσημος παίχτης του μπέϊζμπολ, Lou Gehrig είχε προσβληθεί από αυτή την ασθένεια και αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το άθλημα.

Το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει μέχρι στιγμής ο άλλοτε σταρ της Ρόμα και της Φιορεντίνα είναι πως δεν «νιώθει» τα γόνατά του και δεν μπορεί να σταθεί όρθιος για πολύ ώρα

Η ίαση της συγκεκριμένης ασθένειας γίνεται με φυσιοθεραπεία, λογοθεραπεία, διατροφική παρακολούθηση, αναπνευστική παρακολούθηση και στήριξη, ενώ φυσικά απαραίτητη είναι και η ψυχολογική στήριξη.

Κι ενώ η είδηση έχει συγκλονίσει τους ποδοσφαιρόφιλους ανά τον κόσμο, από το περιβάλλον του Μπατιστούτα αρνούνται τα παραπάνω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.