Σκουρλέτης: Πραξικοπηματικού χαρακτήρα κίνηση να μην συζητηθεί η ΠΝΠ για την ΕΡΤ στη Βουλή

7C1E8B2F6116D1ED497C5BE48F9BB0BF.jpg

«Η στάση αυτή των δυο κυβερνητικών εταίρων απαξιώνει τις ήδη τραυματισμένες διαδικασίες του κοινοβουλίου».

Για πραξικοπηματικού χαρακτήρα κίνηση και συμπαιγνία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης να μην συζητηθεί στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορούσε το «κλείσιμο» της ΕΡΤ και ρύθμιζε ζητήματα του νέου φορέα.

Η επιλογή να μην συζητηθεί στη Βουλή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που οδήγησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ είναι ένα δώρο της ΝΔ προς το ΠΑΣΟΚ, ώστε να κρυφτεί και μην να πάρει θέση σε αυτήν την πραξικοπηματικού χαρακτήρα κίνηση που έκλεισε τη δημόσια ΕΡΤ και τραυμάτισε την ενημέρωση και τη δημοκρατία.

«Η στάση αυτή των δυο κυβερνητικών εταίρων απαξιώνει τις ήδη τραυματισμένες διαδικασίες του κοινοβουλίου και αποκαλύπτει την πολιτική υποκρισία και αναξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ που έσκιζε ‘τα ιμάτιά του’ όταν η κυβέρνηση κατέβαζε τα ρολά στην δημόσια ραδιοτηλεόραση» προσθέτει ο κ. Σκουρλέτης.

«Η στοιχειώδης δημοκρατική ευαισθησία και τάξη επιβάλλουν την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, καθώς και την άμεση συζήτηση στη Βουλή της ΠΝΠ που έριξε ‘το μαύρο στην ΕΡΤ’ και των προτάσεων νόμου που είχαν κατατεθεί για την ακύρωση των συνεπειών της» καταλήγει.

Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.