Σκληροί κακοποιοί κυκλοφορούν ελεύθεροι εξαιτίας… ευνοϊκών διατάξεων!

Περισσότερα απο 15.500 άτομα συνελήφθησαν το 2011 για κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες αλλά οι περισσότεροι αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω…διατάξεων στο νόμο που επιτρέπουν την ευνοϊκή μεταχείρισή τους.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής, πριν απο μερικές ημέρες ανακρίτρια άφησε ελεύθερα, με χρηματική εγγύηση, μέλη σπείρας που είχε εισβάλει σε 30 σπίτια. Αν και τους έδωσε τη δυνατότηα να δώσουν τα χρήματα μια εβδομάδα μετά, εκείνοι δεν εμφανίστηκαν ποτέ και η ανακρίτρια έβγαλε ένταλμα ζητώντας να τους συλλάβουν για παραβίαση των περιοριστικών όρων.Σε άλλη περίπτωση, κρίθηκε οτι δεν συντρέχει λόγος προφυλάκισης για δύο Γεωργιανούς που είχαν ρημάξει σπίτια σε Αγ. Παρασκευή, Χαλάνδρι και Κορωπί ενώ σε κατ’ οικον έρευνα βρέθηκαν κλοπιμαία και κλειδαριές ασφαλείας που είχαν για.. εξάσκηση.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, που διαμορφώθηκε επι υπουργίας Καστανίδη για την αποσυμφόρηση των φυλακών, η προφυλάκιση επιβάλλεται μόνο σε όσους διώκονται για κακουργήματα κι εφόσον συντρέχουν ειδικές προϋποθέσεις, όπως ο κατηγορούμενος “να έχει κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να διευκολύνει την φυγή του ή κατα το παρελθόν να υπήρξε φυγόποινος ή να κρίθηκε ένοχος για απόδραση”.

Έτσι, ακόμα κι όσοι εμπλέκονται σε σοβαρές υποθέσεις αν και συλαμβάνονται, δεν οδηγούνται τελικά στη φυλακή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.