Σκληρή επίθεση Καρατζαφέρη σε ΝΔ – Μ. Βορίδη

Τους λόγους για τους οποίους είπε «όχι» στο δεύτερο Μνημόνιο εξήγησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης απόψε το βράδυ, σε ομιλία του στο Μαρκόπουλο σε κομματική εκδήλωση, με κεντρικό σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και «πρώτα η Ελλάδα».«Το χθες είναι χθες, το σήμερα είναι σήμερα και το αύριο που μας περιμένει θέλει τις προσπάθειες όλων μας» είπε ο κ. Καρατζαφέρης.Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε με έμφαση ότι προέχει η Ελλάδα, και είπε ότι δεν ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο παρά μόνο το άρθρο 1, ενώ επιτέθηκε εμμέσως στα στελέχη του κόμματός του που προσχώρησαν στη Νέα Δημοκρατία

«Ουδέποτε μέλος του κόμματός μας που διέπεται από τις αρχές μας, τις αρχές του πατριωτικού παρεμβατισμού, θα έπεφτε θύμα της εξουσιολαγνείας. Πιστεύουμε στην Ελλάδα και όχι στα οφίκια που προσφέρονται» είπε ο κ. Καρατζαφέρης.
Επιτέθηκε επίσης κατά της ΝΔ λέγοντας ότι «νομίζουν κάποιοι στη ΝΔ ότι θα κάνουν το κόμμα μας να κιοτέψει. Ανοητίζουν, γιατί δεν ξέρουν την πίστη και την αφοσίωση που έχουμε στις αρχές μας» είπε και πρόσθεσε ότι «απηλλάγημεν κάποιων καταστάσεων».
Διαχώρισε τον κ. Γεωργιάδη από τον κ. Βορίδη, και απευθυνόμενος στον αδελφό του πρώτου, που ήταν παρών στην εκδήλωση, του έκανε πρόταση να πολιτευθεί με το ΛΑΟΣ, ενώ εξέφρασε την πικρία του «για τον λάθος δρόμο».
Αντίθετα, ήταν πολύ σκληρός για τον κ. Βορίδη για τον οποίο, χωρίς να τον κατονομάσει, είπε ότι ανακουφίστηκε από την αποχώρησή του και ότι ήταν «περαστικός που αισθάνθηκε ότι είμαστε δημόσια τουαλέτα. Σταμάτησε για την ανάγκη του κι έφυγε».
«Εγώ δεν είμαι κολεγιόπαιδο ούτε πέρασα από κανένα ίδρυμα της Βοστόνης. Από φτωχιά οικογένεια είμαι που για να ανέβω έπρεπε να δουλέψω σκληρά, και να μπορώ να καταγράφω τις κραυγές και τις αγωνίες της κοινωνίας που δυστυχώς κάποια κολεγιόπαιδα δεν μπορούν να ακούσουν» είπε ο κ. Καρατζαφέρης.
Εξέθεσε αναλυτικά το τι προηγήθηκε της τελευταίας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, επανέλαβε τις ενστάσεις που είχε θέσει ζητώντας γνωμοδοτήσεις για το Μνημόνιο, από το Ελεγκτικό Συνέδριο και την Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς και την παρέμβαση της Ευρωβουλής και υποστήριξε ότι οι αρχηγοί του είπαν “όχι Γιώργο μην το ανακατεύεις το ευρωκοινοβούλιο».
Ως εκ τούτου όπως είπε, αφού δεν έγιναν δεκτές οι ενστάσεις του, ήθελε να αποχωρήσει, αλλά – υποστήριξε ότι – του ζήτησε ο κ. Σαμαράς να παραμείνει για να «τον στηρίξει στο θέμα των επικουρικών συντάξεων».
Αφού συμφωνήθηκε η πρόταση για τις επικουρικές συντάξεις, σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, ο κ.Βενιζέλος είπε να «πάρουμε τον κ. Τόμσεν να τον ενημερώσουμε».
«Εκεί τους είπα κάτι “γαλλικά” κι έφυγα» είπε ο κ. Καρατζαφέρης, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Σαμαράς του ζήτησε να κάνει δήλωση στους δημοσιογράφους για το θέμα των συντάξεων, και υποσχέθηκε να κάνει κι εκείνος το ίδιο. «Εγώ το έκανα. Εκείνος το ξέχασε» είπε ο κ. Καρατζαφέρης.
Εκτίμησε ότι το κόμμα του πέτυχε το ακατόρθωτο, δηλαδή να σταθεροποιηθεί στο πολιτικό σύστημα, εισερχόμενο δυο φορές και στη Βουλή και την Ευρωβουλή, και μπήκε στην κυβέρνηση.
Αναφερόμενος στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης είπε ότι αν η Ευρώπη δεν δεχθεί να απορροφήσει τους παράνομους μετανάστες τότε «θα τους δώσω έγραφα νόμιμα για να φύγουνε στην Ευρώπη» και υποσχέθηκε πως «σε ένα χρόνο από την ημέρα που θα κυβερνήσουμε θα μπορείτε να πιείτε καφέ στην πλατεία Ομονοίας το βράδυ».
Είπε ακόμη ότι τήρησε την υπόσχεση που έδωσε το 2009 να διώξει τα «τρία πολιτικά τζάκια». «Σήμερα κανένα τζάκι δεν απειλεί την πολιτική ζωή, ούτε Καραμανλήδες, ούτε Παπανδρέου, ούτε Μητσοτάκηδες. Είπα ότι θα σπάσουμε τον διπολισμό και το κατορθώσαμε» είπε ο κ. Καρατζαφέρης.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επιτέθηκε εναντίον του συστήματος το οποίο προσδιόρισε ως «σύστημα που περιλαμβάνει εκδότες καναλάρχες και κεφάλαιο» που σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη είχαν επιβάλλει δια των ΜΜΕ έντονη αντιμνημονιακή πολιτική.
Υποστήριξε πως μόλις ο ΛΑΟΣ είπε «όχι» στο Μνημόνιο τότε «κατάλαβαν το σαθρό επίπεδο επάνω στο οποίο είχαν στήσει τη δουλειά τους και έγιναν αυτόματα μνημονιακά».
Επιτέθηκε επίσης στην γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ παραπέμποντας στον Αισχύλο από τις Ικέτιδες όπου αναρωτιέται: «Δεν είναι ανόητο να είμαστε υπήκοοι δεσποτών που ντροπιάζουν το Αργος;». Ο κ. Καρατζαφέρης το παράφρασε λέγοντας «δεν είναι ανόητο εμείς να είμαστε υπήκοοι της Μέρκελ και των υπολοίπων;»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.