Σκληρές παρατηρήσεις στις ελληνικές τράπεζες 

pic-0-norm.jpg

Εξαιρετικά σκληρές παρατηρήσεις έκανε στις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, με τις οποίες ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο επαφών ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, που βρίσκεται στην Ελλάδα από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τη μήνιν του συγκέντρωσαν κυρίως εκείνες οι τράπεζες, οι οποίες δεν έκαναν τίποτα απολύτως αναφορικά με το θέμα της πώλησης θυγατρικών τους εταιρειών, όπως είχε συμφωνηθεί στις αρχές Ιουνίου.

Το agreement είχε γίνει στο πλαίσιο της συμμετοχής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στις αυξήσεις κεφαλαίου των τεσσάρων που ολοκληρώθηκε τότε.

Ωστόσο, στο διάστημα που μεσολάβησε, δεν έγινε απολύτως τίποτα προς αυτή τη κατεύθυνση. Μόλις τώρα κάποια επιτελεία ξεκινούν τις σχετικές διαδικασίες, γεγονός το οποίο προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του εκπροσώπου της Επιτροπής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιστρέψει σύντομα στη χώρα μας, αν και αρχικά κάτι τέτοιο δεν ήταν προγραμματισμένο. Οι λόγοι είναι μάλλον ευνόητοι. Αν και τότε δεν διαπιστώσει την προσδοκώμενη πρόοδο, τότε η πιθανότητα να διασφαλισθεί νέα κεφαλαιακή βοήθεια από το ΤΧΣ θα είναι ανύπαρκτη. Και πάλι για ευνόητους λόγους…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.