ΣΚΑΪ: Ο Άλαν Γκρίνσπαν για την Ελλάδα

«Η Ελλάδα δεν έπρεπε εξ αρχής να είχε γίνει αποδεκτή ως μέλος στη ζώνη του ευρώ» δήλωσε στο ΣΚΑΪ και το Θάνο Δημάδη* ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης της Fed και χαρακτήρισε την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους που πλήττει πολλές χώρες της Ευρώπης “ως τη μόνη ορατή λύση για την υπέρβαση της κρίσης”.Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή κρίση είπε ότι “η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη” και ότι “κανείς δε μπορεί να προδιαγράψει τι θα συμβεί στο μέλλον”.

Ο πρώην επικεφαλής της Fed είπε επίσης ότι “όσο υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες με υψηλό δημόσιο χρέος, η Ευρώπη δε θα έχει μέλλον” και ότι “απαιτείται μία ισχυρότερη πολιτική ένωση που θα περιορίζει τις αποκκλίνουσες συμπεριφορές κρατών- μελών”.
Καταλήγοντας ο κ. Γκρίνσπαν επεσήμανε ότι είναι “πρωταρχικής σημασίας η ουσιαστική δημοσιονομική ενοποίηση της Ευρώπης” και τόνισε ότι η “απειλή της Ευρώπης για την Αμερικανική οικονομία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και όσοι παραγνωρίζουν αυτό δεν είναι ρεαλιστές”.
* Να σημειωθεί ότι ΣΚΑΪ ήταν ο μοναδικός ελληνικός τηλεοπτικός σταθμός που βρέθηκε στο ετήσιο συνέδριο του Economist στη Νέα Υόρκη καλύπτοντας ζωντανά δηλώσεις και τοποθετήσεις διακεκριμένων οικονομολόγων παγκοσμίως.
Συνέντευξη στο θάνο Δημάδη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.