Σε 24 από 60 οι δόσεις των ληξιπρόθεσμων χρεών…

Αλλάζουν οι όροι της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο, με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με την οποία οι οφειλέτες θα μπορούν πλέον να εξοφλήσουν τα χρέη τους έως και σε 24 δόσεις αντί για έως 60 δόσεις που προέβλεπε αυτή που ψηφίσθηκε πρόσφατα στη Βουλή.

Παράλληλα δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση θα έχουν μόνο τα φυσικά πρόσωπα που έχουν οφειλές έως 10.000 ευρώ ενώ πλαφόν 75.000 ευρώ τίθεται για τις οφειλές των νομικών προσώπων (επιχειρήσεων). Σύμφωνα με την τροπολογία στην νέα ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν χρέη που ήταν ληξιπρόθεσμα έως 31 Δεκεμβρίου 2011.

Σημειώνεται ότι οι δόσεις καταβολής των χρεών μπορούν να αυξηθούν και πέραν των 24 αν αποδειχθεί αδυναμία του οφειλέτη να καταβάλει το χρέος του στη διάρκεια των δύο ετών. Επίσης διευκρινίζεται ότι θα παραμένει σε ισχύ τυχόν ποινική δίωξη σε βάρος των οφειλετών ακόμη και αν αυτοί υπαχθούν στη ρύθμιση εξόφλησης των χρεών τους. Αυτό σημαίνει ότι θα ενεργοποιείται στην περίπτωση μη εξόφλησης των δόσεων.

Οι αλλαγές στους όρους της ρύθμισης για τα ληξιπρόθεσμα γίνονται ύστερα και από τις απαιτήσεις της Τρόικας η οποία στο δεκασέλιδο υπόμνημά της με τα μέτρα για τη νέα δανειακή σύμβαση ζητούσε την απόσυρσή της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.