Σε πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας οι εμπειρογνώμονες της Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΟΗΕ

Σε πυρόπληκτες περιοχές του Νομού Ηλείας συνοδευόμενοι από την Αναπληρώτρια Τομεάρχη Περιβάλλοντος της Ν.Δ κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου περιηγήθηκαν σήμερα, οι εμπειρογνώμονες της Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΟΗΕ για τις περιβαλλοντικές καταστροφές, όπου έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από τους κατοίκους.
Ο Επικεφαλής της Επιτροπής κ. Κρις Ντάικενς ευχαριστώντας τη Βουλευτή Επικρατείας και τους Ηλείους για τη φιλοξενία επεσήμανε ότι “αυτή η επίσκεψη ήταν μια ιδιαίτερη περίσταση, η οποία μας έδωσε να καταλάβουμε όταν σχεδιάζουμε πολιτικές και στρατηγικές αντιμετώπισης των καταστροφών, για ποιούς πασχίζουμε. Πολλές χώρες μας έχουν προσκαλέσει να συνεδριάσουμε, αλλά αυτή η επίσκεψη μας δίδαξε πολλά και μας έκανε να γνωρίσουμε ένα άλλο επιπεδο φιλοξενίας. Εκφράζω τον σεβασμό μου στους ανθρώπους αυτούς, που μας υποδέχθηκαν με χαμόγελο, αλλά εξακολουθούν να υποφέρουν από τις επιπτώσεις των πυρκαγιών. Περνώντας από τα μνημεία των θυμάτων αισθανθήκαμε όλοι πολύ μικροί. Εκφράζω τον σεβασμό μου και στους πυροσβέστες και τους άνδρες της πολιτικής προστασίας που εργάζονται καθημερινά υπό δύσκολες συνθήκες. .Είναι καλό, που στο πρόσωπο της κας. Αυγερινοπούλου έχετε βρει μια πρέσβη, η οποία ζητά να δοθεί περισσότερη προσοχή στα ζητήματα της πρόληψης και της έγκαιρης αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών”.
Η Επιτροπή του ΟΗΕ μετά την επίσκεψή του στον Κρόνιο Λόφο στην Ολυμπία επισκέφθηκε το
Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων και συνομίλησε με τους αξιωματικούς του σώματος, αλλά και με τον επικεφαλής της Μ.Κ.Ο Ρόμελ, Ηρακλή Ματρώζο για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν επιτελώντας το έργο τους σε μια τόσο ευρεία και δασώδη περιοχή. Συνοδευόμενοι από τον Δασάρχη Ολυμπίας, κ. Γιακουμή ενημερώθηκαν για τη μοναδικότητα του οικοσυστήματος της Λίμνης Καϊάφα, που καταστράφηκε σε μεγάλο μέρος του από τις πυρκαγιές του 2007 και συνομίλησαν με την κα. Αυγερινοπούλου, τον Πρόεδρο του τοπικού Εξωραϊστικού Συλλόγου κ. Κώστα Αγραπιδά και τον επικεφαλής της Διασωστικής Εθελοντικής Ομάδας Φιγαλείας κ. Χρήστο Καπλάνη για τα προβλήματα αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Ορος Λαπίθα. Κατόπιν, μετέβησαν στη μαρτυρική Αρτέμιδα και τη Μάκιστο, όπου έγιναν ένθερμα δεκτοί από τους κατοίκους, οι οποίοι τους ενημέρωσαν για τα τραγικά γεγονότα του 2007, αλλά και για τις επιπτώσεις από τις πυρκαγιές στην καθημερινότητά τους. Παρόντες στην υποδοχή, ο αντιδήμαρχος Φιγαλείας-Ζαχάρως Γιάννης Μπαμπάτσικος, οι πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων Αρτέμιδας και Μακίστου, κ.κ Κυριακόπουλος και Επ. Πόθος αντίστοιχα, καθώς και ο Γραμματέας του Συλλόγου Μακισταίων κ. Φώτης Βλάχος. Στην Ομάδα των Ειδικών του ΟΗΕ παρατέθηκε δείπνο το βράδι της Πέμπτης από το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ σήμερα το μεσημέρι την Επιτροπή καλωσόρισε και φιλοξένησε στην παραλία Μπισκινοκάμπου ο Δήμος Ζαχάρως-Φιγαλείας. Παρόντες στο γεύμα ήταν ο αντιπρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Φιγαλείας κ.Βλάχος, η κα. Εφη Μπαμπή Μέλος της ΝΟ.ΔΕ Ηλείας, ο κ.Γκόγκας Παναγιώτης Μέλος της Τοπικής Οργάνωσης Ζαχάρως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.