Σε κρίσιμη κατάσταση στο ΠΠΝΠ εργάτης από την Ανδρίτσαινα

rio nosokomeio

Στο σοβαρό τραυματισμό 28χρονου οικοδόμου, πατέρα δύο παιδιών, στην Ανδρίτσαινα ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο του Ρίου, αναφέρεται σε μία ανακοίνωση καταπέλτη, το Συνδικάτο Οικοδόμων της Ηλείας, στην οποία τονίζει:

“Ο συνάδελφος οικοδόμος Γκρέτα Βελή, 28 ετών πατέρας δύο μικρών παιδιών, τραυματίστηκε σοβαρά ενώ εργαζόταν σε έργο στην περιοχή της Ανδρίτσαινας, όταν καταπλακώθηκε από μαντρότοιχο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο στο Ρίο με σπασμένη λεκάνη.

Στο ίδιο εργατικό «ατύχημα» τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά ακόμα ένας συνάδελφός μας. Το συνδικάτο καταγγέλλει ότι δεν υπήρχε κανένα μέτρο ασφάλειας και ότι ο Γκρέτα Βελή και ο συνάδελφός του εργάζονταν ανασφάλιστοι τα τελευταία πέντε περίπου χρόνια σε εργολάβο που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το νοσοκομείο απαιτεί και τα μαλλιά της κεφαλής του για την νοσηλεία του και επίσης κινδυνεύει από στιγμή σε στιγμή να απελαθεί αν δεν έχει τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Απαιτούμε να νομιμοποιηθεί ο εργαζόμενος άμεσα, να καλυφθούν όλα τα έξοδα νοσηλείας του από τον εργολάβο και να ασφαλιστεί

Καλούμε τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα που απαιτούνται για να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα αυτό.
Δηλώνουμε ότι θα κάνουμε και εμείς ό,τι περνάει από το χέρι μας για να δοθεί λύση.

Καλούμε επίσης όλους τους εργάτες οικοδόμους, Ελληνες και ξένους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, εργαζόμενους και άνεργους, να συσπειρωθούν στο ταξικό τους σωματείο, να πάρουν την υπόθεση της ζωής τους στα χέρια τους, να πιστέψουν στην δύναμή τους και στο δίκιο τους και να πετάξουν από το σβέρκο τους όλους εκείνους που τους κάνουν τη ζωή μαρτύριο και να διεκδικήσουν όλα όσα τους ανήκουν.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.

Πρώτο βήμα να είναι η συμμετοχή όλων στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Παρασκευή 3 Οκτώβρη στις 07.00 του απόγευμα στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.