Σε κλοιό κινητοποιήσεων έως την Κυριακή η χώρα….

Σε τριήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων προχωρούν από σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενάντια στα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο.Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν σε συγκεντρώσεις στην πλατεία Συντάγματος, σήμερα και αύριο στις 11.00 το πρωί, ενώ για την Κυριακή το απόγευμα οπότε και κατατίθενται τα νέα μέτρα προς ψήφιση προγραμματίζουν συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή. Ξεχωριστή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στην Ομόνοια πραγματοποιεί σήμερα το ΠΑΜΕ.

Στη Θεσσαλονίκη τρεις συγκεντρώσεις και πορείες έχουν προγραμματιστεί. Συγκεκριμένα, στις 10.30 μπροστά από το Εργατικό Κέντρο από το ΕΚΘ και την ΕΔΟΘ, την ίδια ώρα στην Καμάρα αντιεξουσιαστές και στις 11.30 στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς το ΠΑΜΕ.

Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι στην Υγεία, την Παιδεία, τις ΔΕΚΟ, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, στα λιμάνια κ.ά.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.
Συμμετοχή στο τριήμερο των πανεργατικών- πανϋπαλληλικών κινητοποιήσεων δήλωσαν δάσκαλοι και καθηγητές. Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία σήμερα και να συμμετάσχουν σε συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, το τριήμερο από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή.

Απεργίες στις συγκοινωνίες

Στη Θεσσαλονίκη τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ και τις δύο ημέρες θα εκτελούν δρομολόγια από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν έως την Κυριακή το Μετρό, το Τράμ, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τα τρόλεϊ, ο Προαστιακός και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν Παρασκευή και Σάββατο όλα τα πλοία.

Τριήμερη πανελλαδική αποχή για την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη, 12, 13 και 14 Φεβρουαρίου, αποφάσισαν οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Τη συμμετοχή τους στη 48ωρη απεργία ανακοίνωσαν οι τραπεζικοί υπάλληλοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.