Σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων……..

Η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, είναι σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση των Χιονοπτώσεων, αποπαγοποίησης και κατολισθητικών φαινομένων.
Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 8:50 μ.μ. παρουσιάστηκαν οι πρώτες χιονοπτώσεις στους ορεινούς όγκους των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Ανδρίτσαινας Κρεστένων.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας απέστειλαν μηχανήματα αποχιονισμού και αποπαγοποίησης, στην εθνική οδό Πατρών – Τριπόλεως στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και στους επαρχιακούς δρόμους από διασταύρωση της εθνικής οδού 111 προς τις Τοπικές Κοινότητας Κρυόβρυσης και Αστρά.
Μίσθωσε μηχανήματα για αποχιονισμό της εθνικής οδού Ανδρίτσαινα – Ναός Επικούρειου Απόλλωνα.
Πραγματοποίησε αυτοψία χθες Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012 στις Δημοτικές Ενότητες Φολόης, Λαμπείας και Λασιώνος του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και διαπίστωσε ότι το ύψος χιονιού σε πολλά τμήματα των οδών έφθανε έως και τα 0,25 μέτρας
Σε επικοινωνία που είχε με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Έδρας, την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, αποφάσισενα αποσταλεί αλατιέρα για αποπαγοποίηση και εκχιονισμό της εθνικής οδού Πατρών Τριπόλεως και συγκεκριμένα από Κρυόβρυση έως Τριπόταμα.
Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας θα αναλάβει την οδό από την διασταύρωση της εθνικής οδού 111 έως και την Κρυόβρυση.
Στην εθνική οδού Ανδρίτσαινα – Ναός Επικούρειου Απόλλωνα, το ύψος χιονιού έφθανε έως και τα 0,20 μέτρα έγινε αποχιονισμός και δόθηκε εντολή έως και σήμερα Παρασκευή να είναι σε επιφυλακή οι χειριστές με τα μηχανήματα έργων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.