Σαμαράς: Οι δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξάνονται από 72 έως 100

vasamars_600_375_-1520156775

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ότι οι δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία θα αυξηθούν στις 72 με 100. Παράλληλα θα μειωθούν τα πρόστιμα , οι προσαυξήσεις και τα επιτόκια με τα οποία επιβαρύνονται για το υπόλοιπο της οφειλής του.

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στη Βουλή για τη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή, ξεκίνησε με τα μέχρι τώρα επιτεύγματα της ελληνικής κυβέρνησης.

“Όποιος απόψε άκουσε τον κ. τσίπρα γνωρίζει τη ματαιότητα κάθε συνεννόησης μαζί του. Συνέβη το προφανές: για το μεγάλο θέμα του ΠτΔ, χωρίς ντροπή βάφτισε ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ, όποιος δεν είναι ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για πολιτική αθλιότητα. Παρεΐτσα οι συνιστώσες σας με την τρομοκρατία μπορούν να κάνουν, αλλά με τους βουλευτές όχι”, είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Και συνέχισε: “Κατηγορήθηκα ότι δεν έρχομαι συχνά στη Βουλή. Αν θέλετε κοινοβουλευτικό διάλογο, αναρωτηθείτε τι κάνετε εσείς γι’ αυτό. ¨οταν σας ζητάμε στοιχεία απαντάτε, δεν είμαστε πρόχειροι θα σας πούμε αργότερα. Και σήμερα δεν λέτε τίποτα. Αυτός είναι ο κοινοβουλευτικός διάλογος. Όποιος βρίζει, μόνος του τα λέει, μόνος του τα ακούει. Τον έχετε ακυρώσει μόνος σας το διάλογο κύριε Τσίπρα. Εγώ παλεύω κάθε μέρα σε χίλια μέτωπα για το καλό της Ελλάδας. Όχι για να κάνω το κομμάτι μου στις συνιστώσες κύριε Τσίπρα”.

Μηδενικό έλλειμμα και ανάκαμψη

“Στον τρίτο χρόνο διακυβέρνησής μας, το έλλειμμα μηδενίζεται. Πολλοί ήταν αγέννητοι την τελευταία φορά που ήταν μηδενικό το έλλειμμα. Κάποτε τους είπαμε Κασσάνδρες και διαμαρτυρήθηκαν… Μονίμως πέφτουν έξω. Μετά από 6 χρόνια ύφεσης, η ανάκαμψη άρχισε και η ανεργία πέφτει τους τελευταίους πέντε μήνες. Όλα αυτά, ενώ αναθεωρούνται προς τα κάτω οι προβλέψεις για την υπόλοιπη Ευρώπη. Κάποιοι θα ήταν ευτυχισμένοι αν η ανεργία συνέχιζε να ανεβαίνει…

Βγήκαμε στις αγορές και δανειζόμαστε με λογικά επιτόκια. Περιφρουρούμε με κάθε τρόπο το αίσθημα σταθερότητας. Με την έξοδο στις αγορές η Ελλάδα γίνεται ξανά μια χώρα φυσιολογική και ανακτά την αξιοπρέπειά της.

Ευτυχώς για την Ελλάδα και δυστυχώς για το ΣΥΡΙΖΑ, το χρέος είναι βιώσιμο. Κουραστήκαμε να το κάνουμε βιώσιμο, για να το κάνετε ανεξέλεγκτο… Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέο μνημόνιο. Διότι έχουμε το μεγαλύτερο διαρθρωτικό πλεόνασμα στην Ευρώπη. Μπορούμε να βγούμε από το Μνημόνιο ενάμιση χρόνο νωρίτερα και αυτό συζητάμε. Αυτός είναι ο στόχος μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.