Σαμαράς: Θα προστατεύσουμε τη Δημοκρατία απέναντι στους νεοναζί

samaras50001.jpg

Ο Αντώνης Σαμαράς με δήλωσή του στο «Βήμα της Κυριακής» στέλνει μήνυμα ενότητας, αλλά και αποφασιστικότητας για την αντιμετώπιση φαινομένων φασισμού και νεοναζισμού.

«Την ώρα που πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι βγαίνουμε από την κρίση, δεν θα αφήσουμε κανέναν να αποσταθεροποιήσει τη δημοκρατία μας και να διαλύσει τη χώρα», τονίζει αρχικά ο Πρωθυπουργός και συμπληρώνει:

«Είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε με αποφασιστικότητα στην εγκληματική δραστηριότητα των νεοναζί, προστατεύοντας το Σύνταγμα και τη δημοκρατική νομιμότητα.

Καιρό τώρα η δημοκρατία μας δεχόταν προκλήσεις. Πολλά χρόνια τώρα, είχε χαλαρώσει η έννοια της τήρησης και εφαρμογής του νόμου, του σεβασμού των δημοκρατικών θεσμών. Αυτό τελειώνει πλέον. Η δημοκρατία δεν είναι «ανοχύρωτη». Έχει τα μέσα να αμυνθεί στις προκλήσεις. Θα τα χρησιμοποιήσει όλα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Γιατί η δημοκρατική νομιμότητα είναι ασπίδα της δημοκρατίας!»

Ο κ. Σαμαράς τονίζει ότι «κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητεί ή να την υπονομεύει. Και η ενότητα ολόκληρου του λαού, είναι απαραίτητη για την προάσπιση της δημοκρατικής νομιμότητας. Κανείς δεν μπορεί να πυροδοτεί την ένταση και το μίσος που τροφοδοτούν συγκρούσεις και φέρνουν περισσότερη βία. Και ασφαλώς, χρειάζεται στήριξη και σεβασμός στη Δικαιοσύνη! Γιατί χωρίς αίσθημα δικαίου, τίποτε δεν στέκει όρθιο σε μια Δημοκρατία.

Ο ανήφορος που περνάμε για να βγούμε από την κρίση, σύντομα θα τελειώσει. Αλλά ο κατήφορος του διχασμού, αν ανεχθούμε την βία και την ένταση, δεν τελειώνει παρά στην καταστροφή της χώρας. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ!

«Ενώνουμε τη χώρα, θωρακίζουμε τη δημοκρατία… Μαζί με όλο το λαό κι όλες τις δυνάμεις του Έθνους, πέρα και πάνω από κόμματα, πέρα και πάνω από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατική νομιμότητα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.