Σήμερα η δίκη για απιστία σε βάρος του Δημοσίου…….

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Πάτρας θα δικαστούν σήμερα δεκατρία συνολικά άτομα από την Ηλεία, αιρετοί από τους Δήμου Ζαχάρως και ‘Ήλιδας, υπάλληλοι της Πολεοδομίας και πολίτες.
Η υπόθεση αφορά διαγραφή προστίμων ύψους 850 χιλιάδων περίπου ευρώ, που είχαν επιβληθεί από την Πολεοδομία σε καντίνες που λειτουργούσαν παράνομα στην παραλία της Ζαχάρως.
Κατηγορούμενοι ήσαν και ο πρώην Νομάρχης και νυν Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, ένας υπάλληλος της Πολεοδομίας Πύργου κι ένας ιδιοκτήτης καντίνας, οι οποίοι απαλλάχτηκαν Βούλευμα του Συμβουλίου Πατρών
Οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται να δικαστούν για δεκατέσσερις συνολικά πράξεις σε βαθμό κακουργήματος με κυριότερες την απιστία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, παράβαση του άρθρου 1 παρ. 1 του Νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, απιστία σε βάρος του δήμου Ζαχάρως, συνέργεια σε απιστία, ψευδή βεβαίωση, ηθική αυτουργία σε αξακολουθητική απιστία, απιστία στην υπηρεσία από κοινού κατ εξακολούθηση, απιστία στην υπηρεσία άπαξ πλην από κοινού διαπραχθείσα, από την οποία προκλήθηκε ελάττωση της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου ανερχόμενη στα 865.748,93 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.