Ρυθμίσεις για τους κτηνοτρόφους φέρνει με τρείς τροπολογίες στη Βουλή ο Τάκης Δημητρουλόπουλος

Απάντηση σε συσσωρευμένα προβλήματα  των κτηνοτρόφων του Νομού Ηλείας έρχονται να δώσουν οι τρείς Τροπολογίες που κατέθεσε  στη Βουλή ο Τάκης Δημητρουλόπουλος  και με τις οποίες  προωθούνται  λύσεις στα αδιέξοδα που έχουν περιέλθει οι κτηνοτρόφοι κυρίως μικρών κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και στάβλων.

Συγκεκριμένα με τις τρείς Τροπολογίες που κατέθεσε  στο Νομοσχέδιο

« Ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις », το οποίο συζητείται την Τετάρτη στην ολομέλεια της Βουλής , ο κ. Δημητρουλόπουλος πρότεινε ρεαλιστικές λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα των κτηνοτρόφων του Νομού μας, κυρίως όσον αφορά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην διαδικασία απόκτησης άδειας λειτουργίας των εγκαταστάσεων τους, σε περιπτώσεις που βρίσκονται μέσα στα όρια μικρών οικισμών καθώς και στις περιπτώσεις μετεγκατάστασής τους μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.                                                                                                                                                      Επίσης προτείνει οι γεωργικές και κτηνοπτηνοτροφικές εγκαταστάσεις να αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία με διακριτά μικρότερο συντελεστή υπολογισμού  του ειδικού προστίμου υπαγωγής στα αυθαίρετα κτίσματα του Ν. 4014/2011.

Ο κ. Δημητρουλόπουλος στις τροπολογίες του υπογράμμισε την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο αγροτικός πληθυσμός, ειδικά του θεομηνιόπληκτου Νομού Ηλείας,  ο οποίος αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της εθνικής και κυρίως της τοπικής οικονομίας μας και γι’ αυτό πρέπει να στηριχθεί με κάθε πρόσφορο μέσο.

Ειδικότερα με τις τρείς Τροπολογίες οι οποίες αποτελούν και δίκαια αιτήματα φορέων του Νομού Ηλείας, ο κ. Δημητρουλόπουλος ζητά τα εξής:

  1. Να μειωθεί ο συντελεστής, στο  0,1 από 0,4 που ισχύει σήμερα, υπολογισμού του προστίμου που καλούνται να πληρώσουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι οι οποίοι θέλουν να νομιμοποιήσουν τις αυθαίρετες μονάδες και τους στάβλους τους.
  2. Οι κτηνοτροφικές μονάδες που βρίσκονται εντός μικρών οικισμών να μπορούν να συνεχίζουν τη δραστηριότητά τους, μετά από θετική απόφαση  των Τοπικών ή Δημοτικών Συμβουλίων,  και να εξαιρούνται από το Νόμο που περιορίζει τέτοιες δραστηριότητες σε περιοχές εντός ακτίνας 800μ. από τον οικισμό. Υπάρχουν δηλαδή πολλές περιπτώσεις που τέτοιες μονάδες λόγω του ότι ο γειτονικός οικισμός είναι σε κοντινότερη απόσταση από τα 1600 μ., δεν μπορούν να λειτουργήσουν γιατί θεωρούνται εντός οικισμού.
  3. 3.   Να εξαιρεθούν από την κατεδάφιση όλες οι κτηνοτροφικές μονάδες που προϋπήρχαν της 2/3/2003 και αποδεδειγμένα καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2007, ασχέτως  εάν ανακατασκευάστηκαν στην ίδια θέση ή όχι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.